Senatorul USR Cristian Bordei a declarat joi, că a depus două iniţiative legislative care sancţionează funcţionarii care nu răspund la solicitarea contribuabilului de a declanşa procedura medierii şi atunci când nu respectă termenele privind ştergerea unor datorii din cazierul fiscal al unui contribuabil.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Senatorul Cristian Bordei a declarat în emisiunea România Politică de la Prima News că ideea proiectuluide lege i-a venit din cazurile care i-au fost aduse la cunoştinţă, prin care statul şi cetăţeanul nu sunt puşi pe picior de egalitate şi mai exact statul are toate dreptuturile posibile în timp ce cetăţeanul are doar obligaţii.

El a explicat că contribuabilii care primesc notificări de executare silită au posibilitatea să apeleze la o procedură de mediere, care presupune suspendarea executării silite, în vederea clarificării obligaţiei fiscale.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

”Funcţionarii ANAF, defoarte  multe ori, în practică nu respectă această procedură prevăzute de lege, nu răspund la solicitarea contribuabilului de a declanşa procedura medierii şi continuă cu aceste executări silite care în multe situaţii duc la probleme mari”, a mai spus Bordei, precizând că firme au ajuns să dea faliment sau persoane au fost obligate să plătească sume mari de bani.

Al doilea proiect de lege se referă la situaţia în care angajaţii ANAF sunt obligaţi, în anumite termen legale, să şteargă obligaţiile fiscale din cazierul fiscal al unui contribuabili şi în practică se întâmplă că nu respectă aceste termene şi contribuabilii rămân cu cazier fiscal, ceea ce le provoacă nenumărate probleme, pentru că nu au cazier curat.

”Am urmărit prin aceste iniţiative legislative să pun statul şi cetăţeanul pe picior de egalitate şi am introdus nişte amenzi în situaţia în care funcţionarii nu îşi fac treaba şi nu îşi îndeplinesc sarcina conform legii, între 2.000 de lei şi 10.000 de lei, sancţiuni din Codrul de Procedură Fiscală.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.