Premierul Marcel Ciolacu a anunţat joi în şedinţa Executivului că va fi adoptat un nou proiect major de investiţii, ţinta fiind acum dezvoltarea industriei prelucrătoare din România, o schemă de ajutor de stat cu un buget total de aproape 450 de milioane de euro pe 3 ani. În plus, Guvernul majorează cu 500 de milioane de lei bugetul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene pentru a efectua plăţi în cadrul Programului Operaţional Regional şi a Programul Operaţional Infrastructură Mare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Adoptăm un nou proiect major de investiţii, ţinta fiind acum dezvoltarea industriei prelucrătoare din România. Este vorba de o schemă de ajutor de stat cu un buget total de aproape 450 de milioane de euro pe 3 ani, din fonduri europene şi de la buget”, a spus premierul.

Ciolacu a precizat că, astfel, companiile pot accesa granturi pentru investiţii de la zero sau pentru crearea unei noi activităţi economice.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

El a mai anunţat că, de asemenea, pentru a susţine proiectele cu fonduri europene, Guvernul majorează cu 500 de milioane de lei bugetul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene pentru a efectua plăţi în cadrul Programului Operaţional Regional şi a Programul Operaţional Infrastructură Mare.

”Plătim lucrări realizate în proiecte pentru transport, mediu şi energie”, a precizat premierul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.