Prefectul judeţului Argeş, Dragoş Predescu, a atacat în instanţă hotărârea Consiliului Judeţean Argeş privind actualizarea bugetului de venituri şi cheltuieli al judeţului pentru 2024. Motivul acestui demers îl reprezintă, potrivit demnitarului, faptul că ”nu a fost respectată procedura legală privind asigurarea transparenţei decizionale”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Susţin un mod transparent de a face administraţie. Este vorba despre respectarea legii. E momentul ca toţi cei cu funcţii de conducere, putere de decizie să înveţe să respecte legea la virgulă. Banii judeţului sunt banii argeşenilor, nu ai unui partid sau ai altcuiva. Ei trebuie cheltuiţi transparent, iar alocarea către localităţi să se facă după nişte criterii clare, obiective. Acesta a fost motivul pentru care Instituţia Prefectului judeţului Argeş a atacat în instanţă hotărârea Consiliului Judeţean Argeş privind actualizarea bugetului de venituri şi cheltuieli al judeţului pentru 2024. Nu a fost respectată procedura legală privind asigurarea transparenţei decizionale. (...) Procesul bugetar trebuie să fie deschis şi transparent! Este momentul ca oamenii să ştie şi să îşi spună părerea despre cum şi pe ce sunt cheltuiţi banii publici”, se arată într-o declaraţie dată publicităţii, luni seară, de Prefectura Argeş. 
 
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank
Dragoş Predescu, susţinut de PNL, reclamă că nu a existat în spaţiul public ”o dezbatere reală asupra proiectului de hotărâre”, nu au fost prezentate nici criteriile care au stat la baza alegerilor făcute când au fost împărţiţi banii către localităţi.  
 
”Înseamnă că argeşenii trebuie să îi creadă pe cuvânt pe cei care au împărţit sumele, că aşa a fost cel mai bine?! Ţin să menţionez că nu au primit bani toate unităţile administrativ-teritoriale! Argeşenii trebuie să fie pe picior de egalitate când vine vorba de şanse la dezvoltare şi cei care locuiesc în localităţi fără investiţii trebuie să ştie de ce comuna lor, oraşul lor, nu primeşte bani. De asemenea, este normal ca reprezentanţii primăriilor cărora nu le-au fost repartizate sume de bani să ştie dacă nu au fundamentat corect solicitarea, dacă a fost vorba despre o eroare făcută de ei. Altfel, pare doar o dorinţă politică şi aş vrea să se termine cu acest mod de a administra banii care nu aparţin unui partid politic, ci locuitorilor judeţului Argeş”, adaugă prefectul.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.