Camera Deputaţilor şi Senatul au votat, ăn plenul reunit de marţi, numirea deputatului AUR Georgel Badiu în funcţia de membru al Comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI. De asemenea, aleşii au votat numirea unor membri ai Colegiului Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„După şapte luni de cenzură, majoritatea formată din PNL şi PSD a decis, în sfârşit, să accepte numirea mea în comisia care controlează activitatea SRI. Voi semnala buna funcţionare a comisiei şi orice încercare de abuz sau încălcare a legii”, a transmis deputatul AUR, Georgel Badiu, după numirea în comisie, potrivit comunicatului de presă al AUR.

De altfel, AUR a semnalat inactivitatea comisiei care, de la începutul acestui an, a avut doar 12 şedinţe, toate secrete.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Mai mult, faptul că AUR, principalul partid de opoziţie, nu a putut participa la aceste şedinţe nu reprezintă decât o slăbire a democraţiei şi o lipsă de transparenţă şi de respect faţă de românii care îşi pun încrederea în noi, adaugă sursa citată.

După demisia lui Dorel Acatrinei, în decembrie 2023, din Comisie SRI, AUR a depus mai multe solicitări pentru numirea unui nou membru, însă toate au fost respinse de majoritatea PNL-PSD din Birourile permanente reunite ale Camerei şi Senatului..

Referitor la membrii în CNAS, grupurile parlamentare ale PSD au propus-o pe Daniela-Laura Cornea şi grupul parlamentar al minorităţilor naţionale l-a propus de Adrian-Mihai-Cioflîncă.

Membrii CNSAS sunt numiţi de Parlament pe un mandat de şase ani după cum urmează: un membru este reprezentant al societăţii civile, propus de preşedintele României, după consultarea cu organizaţiile neguvernamentale, un membru care este reprezentant al societăţii civile, propus de prim-ministru, pe baza consultării cu organizaţii neguvernamentale, 11 membri, la propunerea grupurilor parlamentare, potrivit configuraţiei politice a celor două Camere ale Legislativului, dintre care un reprezentant al grupului parlamentar al minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.