Chiar dacă România se află la 3 zile distanţă de scrutinul electoral, azi, 6 iunie, au început alegerile pentru Parlamentul European, startul dându-l Olanda!

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Alegerile europene reprezintă un eveniment de o importanţă majoră pentru cei 373 de milioane de cetăţeni, din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene. Aceştia sunt aşteptaţi la urne pentru a-i alege pe cei 720 de membri ai viitorului legislativ European.

 

România, care este a şasea ţară ca mărime din Europa, luând în considerare atât populaţia, cât şi suprafaţa teritorială, are un rol semnificativ de jucat în construcţia viitorului Uniunii Europene.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

 

Alianţa Dreapta Unită susţine cu tărie că România trebuie să-şi asume rolul de partener important la masa decizională a Europei, în această reformă şi să renunţe la ”sfiala” de care a dat dovadă în cei 17 ani de la aderare.

 

Atu-urile României sunt evidente şi ţin atât de poziţia geostrategică şi de securitate, mergând până la resursele naturale şi energia verde, forţa de muncă calificată, cultura, inovaţia tehnologică şi agricultură. În plus, România, situată într-o poziţie crucială la graniţa estică a UE, are o participare activă la apărarea comună, contribuind la stabilitatea şi securitatea regiunii.

 

România dispune de resurse naturale variate, având inclusiv un potenţial semnificativ pentru energie regenerabilă (hidro, eoliană, solară), ceea ce a dus la promovarea tranziţiei către energia verde, prin dezvoltarea proiectelor de energie regenerabilă şi reducerea emisiilor de carbon.

Un alt atu important al României este sectorul IT&C, aflat în plină expansiune şi recunoscut pentru inovaţie şi talentul tinerilor profesionişti, ceea ce a dus la sprijinirea transformării digitale a Europei prin dezvoltarea de soluţii tehnice avansate şi stimularea antreprenoriatului în domeniul tehnologic.

Un punct forte al României este şi acela că are o forţă de muncă bine educată şi calificată, cu o rată înaltă de competenţe lingvistice şi tehnice, ceea ce a sprijinit dezvoltarea economică şi socială a Uniunii Europene. Nu în ultimul rând, România are un sector agricol robust, cu potenţial de a asigura securitatea alimentară în Europa, prin exportul de produse agricole de calitate şi participarea la politicile agricole comune ale UE.

Alianţa Dreapta Unită consideră că, prin valorificarea acestor puncte tari şi a angajamentului faţă de valorile şi obiectivele europene, România poate juca un rol esenţial în consolidarea unei Uniuni Europene mai puternice, mai unite şi mai prospere.

Alianţa Dreapta Unită susţine că rolul României poate fi esenţial prin contribuţia sa la reforma UE. Iar subiectul principal al reformei UE o reprezintă simplificarea procesului de luare a deciziilor, prin renunţarea la unanimitate/drept de veto, cu excepţia extinderii şi a politicii externe şi de securitate, şi trecerea la votul majoritar calificat (VMC). În anumite domenii, alese de guvernele naţionale, Alianţa Dreapta Unită propune introducerea unui veto moderat - un stat membru se va putea opune unei decizii, doar atunci când obţine susţinerea a cel puţin unui alt stat membru.

Recentul exemplu al aderării României şi Bulgariei la Schengen arată, fără echivoc, modul în care guvernele antieuropene pot lua ostatică Uniunea prin dreptul de veto.

VMC implică două condiţii pentru luarea unei decizii: susţinere din partea majorităţii statelor membre (55%) şi întrunirea a 65% din populaţia UE. În acest context, România este avantajată de faptul că reprezintă aproape 5% din populaţia UE.

Alianţa Dreapta Unită are voinţa şi determinarea politică pentru a creşte rolul României în ecuaţia UE. Prin candidaţii noştri la alegeri, luptăm pentru valorile în care credem şi care vor fi reprezentate şi apărate la nivel european.

Alianţa Dreapta Unită vă aşteaptă la vot! Nu lăsaţi pe alţii să decidă în locul vostru. Informaţi-vă, analizaţi programele electorale şi candidaţii, şi mergeţi la vot! Alegerile europarlamentare nu sunt doar despre politicieni şi partide, ci despre viitorul nostru comun.

Participaţi activ la procesul democratic şi exercitaţi-vă dreptul de vot. Împreună, putem construi o Europă mai puternică şi mai unită!

(Comandat de Partidul Forţa Dreptei – Alianta Dreapta Unita

CMF: 41240007)

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.