Absenţa de la vot nu este niciodată o soluţie într-un proces democratic! Orice vot contează şi contribuie, într-un mod sau altul, la definirea voinţei politice a unei ţări. Nu e puţin lucru! A vota înseamnă să alegi să fii parte activă dintr-un popor. Uneori, un singur vot poate fi decisiv, alteori reprezintă o cărămidă care se adaugă alteia pentru a construi temelia pe care să se înalţe un proiect politic menit să împlinească aspiraţii şi năzuinţe ale celor care îl susţin.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În multe situaţii dezamăgirea survine în mod natural după decizii politice eronate sau adoptate după alte considerente decât cele ale interesului public, luate de personaje care şi-au trădat în mod fundamental crezul pe care l-au afişat cetăţenilor. Dar niciodată dezamăgirea, transpusă în pasivitate şi abandon, nu va determina schimbarea direcţiei în care se îndreaptă lucrurile, ci îi va favoriza şi le va oferi un beneficiu facil celor care profită de pe urma neimplicării, consolidându-le astfel poziţia. Doar acţiunea este cea care are şansa – poate nu oferă de fiecare dată şi garanţia – de a îndrepta modul în care funcţionează societatea. Iar acţiunea poate însemna un singur lucru: participarea la vot!

Forţa Dreptei este partidul care s-a născut din refuzul de a participa la trădare. Un grup de liberali, alături de Ludovic Orban, a respins alianţa cu PSD, care a fost decisă în 2021 împotriva mandatului primit în alegerile parlamentare, şi a fondat un nou partid. Au luat această decizie curajoasă tocmai pentru a da o nouă şansă liberalismului din România şi pentru a arăta că în mediul politic pot fi şi altfel de oameni, care îşi ţin cuvântul, care acţionează cu onestitate şi bun-simţ în acord cu promisiunile făcute în faţa alegătorilor. Practic, Forţa Dreptei reprezintă un act de rezistenţă faţă de acţiunea concertată de a instala interesele PSD în întreg aparatul de stat, cu mâna partidelor cu care se află în complicitate. În toamna lui 2023, Forţa Dreptei a decis, alături de USR şi PMP, constituirea Alianţei Dreapta Unită, decizie luată de asemenea în concordanţă cu mandatul cerut alegătorilor la precedentele alegeri pentru formarea unei coaliţii de centru-dreapta, un proiect politic menit să fie o alternativă salubră, modernă şi energică la guvernarea dominată în prezent de PSD.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Alegătorii liberali, care în mod tradiţional rezonează cu valorile şi principiile liberale, sunt astăzi în faţa unei decizii cu privire la votul la alegerile pentru Parlamentul European din 9 iunie. Pe de o parte, pe buletinul de vot vor regăsi o alianţă patronată şi controlată de PSD, iar pe de altă parte Alianţa Dreapta Unită. Practic, un alegător de dreapta care va dori să voteze o formaţiune politică de orientare liberală va avea o singură opţiune, dacă nu doreşte să pună ştampila pe PSD, şi aceea este Forţa Dreptei şi Alianţa Dreapta Unită. Totuşi, nu trebuie trecut cu vederea nici efectul indirect pe care l-ar avea absenteismul celor care gândesc liberal, care asumă această orientare politică, anume că absenţa unui liberal la alegerile din 9 iunie este un vot în plus pentru PSD.

Îndemnul pe care îl facem este către toţi românii care împărtăşesc valorile de dreapta, care şi-au făcut un rost în viaţă prin muncă proprie şi care preţuiesc cinstea şi verticalitatea, de a oferi o şansă liberalismului autentic şi de a susţine Forţa Dreptei în alegerile de duminică, 9 iunie. Aceasta presupune un vot pentru lista de candidaţi ai Alianţei Dreapta Unită pentru Parlamentul European, unde susţinem oameni de toată isprava, un vot care va însemna totodată un semnal major dat actualului bloc politic comasat în jurul PSD şi va reprezenta semnalul schimbării de care are nevoie România.

(Comandat de Partidul Forţa Dreptei – Alianta Dreapta Unita

CMF: 41240007)

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.