Gabriela Firea mizează la alegerile de duminică, 9 iunie, şi pe sprijinul femeilor rome din Bucureşti. Într-o postare pe contul personal de socializare, candidata PSD a postat imagini de la o întâlnire cu femei din comunitatea romă din Capitală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Femeile rome sunt femei şi atât! Au aceleaşi drepturi ca noi, toate celelalte femei din România. Trebuie doar ascultate mai mult, pentru că au probleme care vin direct din comunităţile în care trăiesc.”, a început Gabriela Firea mesajul după întâlnire.

Surprinzător este că întâlnirea dintre Firea şi cele peste 100 de femei rome a fost organizată de liderii Partida Romilor „Pro-Europa”, care până de curând şi-au arătat susţinerea către alt candidat. Aşadar, mesajul postat de Firea poate fi un semnal că în comunitatea romă din Bucureşti s-au schimbat opţiunile politice pentru alegerile de duminică.

„De prea multe ori, pentru femeile rome realitatea este că nu au acces la servicii medicale, educaţie, protecţie socială sau la locuri de muncă. În plus, se confruntă cu stereotipuri extrem de nocive pentru întreagă societate. Le-am transmis doamnelor că au un rol esenţial ca mame responsabile în educarea şi creşterea copiilor. Din ce în ce mai mulţi tineri romi îndrăznesc să se implice activ în viaţa socială, politică şi culturală, lucru care înseamnă progres.”, a mai scris candidata PSD la Primăria Capitalei.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

În finalul mesajului, Gabriela Firea şi-a manifestat angajamentul că după câştigarea alegerilor va colabora cu femeile din comunitatea romă pentru a rezolva o parte dintre problemele acestora.

(Comandat de PSD – Organizaţia Municipiului Bucureşti

Executat de N.ro Agentia de Stiri S.R.L.

CMF 21240002)

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.