Românii îşi doresc oraşe nepoluate, cu aer curat şi o calitate a vieţii ridicată. Ni se spune că fiecare dintre noi poate face o diferenţă prin comportamentul nostru cotidian. Cu toate astea, doar 11% dintre deşeuri sunt reciclate, restul fiind depozitate la gropile de gunoi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Se poate şi altfel. Bucureştiul ar putea deveni unul dintre oraşele care setează un model de bună practică în ceea ce priveşte salubritatea urbană şi soluţiile eficiente de reciclare: până în 2035, 90% dintre deşeuri ar trebui să nu mai ajungă la groapa comună de gunoi!

Cu o echipă de primari şi consilieri dedicaţi unui astfel de obiectiv, Bucureştiul poate să ajungă un oraş verde şi curat.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Cu o populaţie a oraşului care generează aproximativ 760 de mii de tone de gunoi menajer anual, Bucureştiul are nevoie de uzine de sortare şi de reciclare cu o capacitate de procesare totală de cel puţin un milion de tone de gunoi menajer pe an, care să deservească toate sectoarele Bucureştiului. În plus, este nevoie ca societăţile de salubrizare să amplaseze suficiente europubele pentru colectarea selectivă a gunoiului menajer de la populaţie, (separate pe categorii de deşeuri: sticlă, hârtie, plastic şi resturi alimentare) în locuri cât mai accesibile. În plus, de două ori pe an, societăţile de salubrizare ar trebui să colecteze deşeuri textile, aparatură electrocasnică şi electronică.

Astfel, gunoiul nu va ajunge direct la groapa de gunoi, ci la uzinele de sortare şi de reciclare într-un procent substanţial.

Bucureştenii vor putea să îşi recicleze gunoiul menajer prin câteva gesturi simple şi să contribuie direct la bunăstarea mediului în care trăiesc.

Împreună, putem reduce poluarea aerului pe care îl respirăm şi putem împiedica contaminarea pânzei freatice spre a avea o apă mai curată.

Toate aceste măsuri necesită voinţă de muncă şi hotărârea unei echipe de consilieri  profesionişti precum cea a Alianţei Dreapta Unită, dedicaţi continuării proiectului lui Nicuşor Dan pentru un Bucureşti modern.

Pe 9 iunie, singura soluţie pentru un Bucureşti curat este echipa formată din consilierii Alianţei Dreapta Unită şi Nicuşor Dan!

Comandat de Partidul Mişcarea Populară - Alianţa Dreapta Unită USR - PMP - Forţa Dreptei, CUI: 21240022

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.