Caniddatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat miercuri, despre companiile municipale, înfiinţate în primul său mandat, că dacă ar reveni la Primărie, ar lăsa să funcţioneze doar câteva dintre societăţi, în special cele care au ca activitate infrastructura critică, iar în toate celelalte domenii ar organiza licitaţii publice. Ea a menţionat că unele companii pot fi de mare ajutor pentru lucrări de mai mică anvergură şi pentru reparaţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gabriela Firea a fost întrebată la Prima TV despre companiile municipale, pentru care a fost criticată în mandatul trecut şi ce îşi propune în cazul acestor societăţi din subordinea primăriei.

”În acest moment, reprezentanţi ai PNL şi USR sunt în AGA acelor companii, de asemenea în consiliile de administraţie şi sunt plătiţi lunar, pentru că propriu-zis ele nu s-au închis, nu au mai beneficiat de alocare bugetară ca să îşi continue activitatea. Câteva dintre ele, însă, funcţionează în continuare, Termoenergetica, Societatea de Transport, Societatea Parking, care este în funcţiune şi din păcate nu s-a construit nicio parcare în aceşti patru ani de zile, pentru că noi de aceea înfiinţasem compania, nu să schimbăm albul cu albastrul în cazul unor dungi, linii pe asflat. Am luat acest model de la Viena, un oraş foarte bine administrat”, a spus Gabriela Firea.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

”Acum, dacă aş reveni la Primărie, aş lăsa să funcţioneze doar câteva dintre societăţi, în special cele care au ca activitate infrastructura critică, iar în toate celelalte domenii de activitate am organiza licitaţii publice la care să participe reprezentanţii privaţi, români sau străini, după legislaţia în vigoare”, a completat Firea.

Ea a explicat că aceste companii pot fi de mare ajutor pentru lucrări de mai mică anvergură şi pentru reparaţii şi mentenanţă.

”Uitaţi-vă acum, nu se mai asfaltează nici măcar gropile din asfalt. Compania Trustul de Clădiri Metropolitane sau de Consilidări ar putea să facă aceste reparaţii, pentru că au şi utilaje şi au şi personal. Din păcate nu se întâmplă acest lucru”, a mai declarat candidatul PSD la Primăria Capitalei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.