Liderul deputaţilor PNL, Gabriel Andronache, a declarat luni, despre proiectul de lege care prevede organizarea referendumului local în acelaşi timp cu alegerile prezidenţialele că speră ca mâine să poată discuta în şedinţa plenului Camerei Deputaţilor acest proiect şi să plece la promulgare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Noi sperăm ca astăzi să se închidă procedura de dezbatere în comisii. Sperăm ca mâine să putem discuta în şedinţa plenului Camerei Deputaţilor acest proiect şi bineînţeles, să plece la promulgare această reglementare, pentru că ea va beneficia de prezumţia de constituţionalitate, atât timp cât nu este supusă această prevedere unui control de constituţionalitate”, a spus Gabriel Andronache.

El a precizat că ”dorinţa cetăţenilor Bucureştiului de a se pronunţa pe aceste elemente pe care primarul general doreşte să le supună dezbaterii cetăţenilor din Bucureşti este cea mai importantă chestiune pe care trebuie să o aibă în vedere, atunci când vor reglementa aspectele organizatorice”.

Evenimente

31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Liderul deputaţilor PNL a arătat că proiectul urmăreşte ca, pe lângă votul în aceleaşi secţii de votare pentru alegerea Preşedintelui României.

”Să se aplice acelaşi mecanism de gestionare a voturilor exprimate de bucureşteni la referendumul local, în sensul de a se da atribuţii birourilor oficiilor electorale constituite pentru alegerile prezidenţiale, de a face numărătoarea voturilor exprimate la referendum, urmând ca rezultatul final să se centralizeze la nivelul Biroului Electoral Central, care va centraliza rezultatele pe care le stabilesc oficiile electorale, în urma numărătorii voturilor din secţiile de votare arondate fiecărui oficiu de sector din municipiu Bucureşti”, a explicat liberalul. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.