Deputatul USR Brian Cristian, vicepreşedinte al Comisiei pentru Tineret şi Sport din Camera Deputaţilor, a realizat primul studiu cu date statistice referitoare la stadioanele din România. Deputatul afirmă că toate aceste facilităţi sportive înregistrează un bilanţ financiar negativ, cu cheltuieli mai mari decât veniturile şi chiar şi în contextul investiţiilor masive realizate în ultimii 15 ani pentru construirea noilor stadioane, acestea nu reuşesc să devină profitabile. În plus, statul român plăteşte anual aproape 50 de milioane de lei pentru a acoperi diferenţa dintre veniturile şi cheltuielile arenelor sportive.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Cercetarea, la care s-a lucrat aproape un an, vizează aproximativ 50 de stadioane din ţară şi cuprinde date esenţiale privind costurile de construcţie, veniturile şi cheltuielile, beneficiarii, capacitatea şi alţi indicatori relevanţi pentru gestionarea infrastructurii sportive. 
 
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank
”Acest studiu oferă o perspectivă detaliată asupra situaţiei actuale a stadioanelor din România şi propune soluţii, recomandări pentru o administrare eficientă şi sustenabilă a acestora. Este crucial să ne asigurăm că resursele investite în aceste facilităţi sunt utilizate optim şi că ele rămân un activ valoros pentru comunităţi pe termen lung”, declară deputatul USR Brian Cristian, potrivit unui comunicat oficial. 
 
Potrivit acestuia, analiza datelor prezentate în studiu arată o realitate îngrijorătoare: toate aceste facilităţi sportive înregistrează un bilanţ financiar negativ, cu cheltuieli mai mari decât veniturile.   
 
”Chiar şi în contextul investiţiilor masive realizate în ultimii 15 ani pentru construirea noilor stadioane, acestea nu reuşesc să devină profitabile. Pe de altă parte, avem stadioanele vechi, care se află în diferite stadii de degradare, nu au beneficiat de lucrări de renovare sau modernizare şi nu corespund cerinţelor anului 2024. Situaţia este cu atât mai gravă cu cât aceste stadioane se află în proprietate şi administrare publică. Prin urmare, bilanţul negativ al acestora este acoperit din bani publici, banii cetăţenilor care, fără să aibă vreun cuvânt de spus, trebuie să contribuie la plata pierderilor generate de arenele sportive”, precizează Brian Cristian.
 
El subliniază că ”statul român plăteşte anual aproape 50 de milioane de lei pentru a acoperi diferenţa dintre veniturile şi cheltuielile arenelor sportive”.
 
Prin această cercetare, deputatul USR îşi propune să contribuie la îmbunătăţirea infrastructurii sportive din ţara noastră şi să consolideze poziţia României în rândul ţărilor cu o tradiţie sportivă de excepţie, se mai precizează în comunicat. 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.