Liderul USR, Cătălin Drulă, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că el crede că această construcţie a alianţei Drepta Unită are potenţial pentru următoarele alegeri. ”Nu o să pun şi eu ca alţii 20% sau trebuie să facă flotări, dar cred că are potenţial pentru că reprezintă o parte din societatea românească”, a explicat Drulă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele USR a fost întrebat dacă relaţia USR cu PMP şi Forţa Dreptei se schimbă după retragerea lui din fruntea partidului. 

”Cred că este o construcţie de care era nevoie, o coagulare de forţe. Dacă vă uitaţi pe lista de candidaturi, am avut 1600 de candidaţi la primari, 800 au fost USR, 400 PMP şi 400 Forţa Dreptei şi am avut o lună să găsim aceşti candidaţi pe noua formulă de organizare. Ştim foarte bine cu toţii că alegerile au fost organizate cu această comasare pentru a maximiza scorul politic al unor partide”, a arătat Drulă. 

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Cătălin Drulă a precizat că în 2020, în toamnă, au fost în septembrie locale, în decembrie parlamentare, şi USR aproape şi-a dublat scorul politic între cele două runde de alegeri, astfel că la scor politic a luat în jur de 8 şi ceva la primele şi 15 la următoarele.

”Eu cred că această construcţie are potenţial pentru următoarele alegeri. Nu o să pun şi eu ca alţii 20% sau trebuie să facă flotări, dar cred că are potenţial pentru că reprezintă o parte din societatea românească.

”Acest vot a fost împărţit la aceste alegeri europarlamentare unice. Nu mă interesează scuzele, explicaţii există, politologice. Cred că această construcţie USR şi Alianţa Dreapta Unită are un rol important în politică, sunt oameni care au modernizat politica românească, sunt oameni care au carte, care au iubire de ţară, sunt foarte mândru de colegii mei pentru munca pe care au făcut-o şi o fac”m a completat Drulă. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.