Studiul online sau de acasă îţi poate oferi o mulţime de avantaje imbatabile. Economiseşti timp, uneori chiar şi bani, îţi poţi planifica programul mai uşor şi ai la dispozitive o mulţime de programe online sau la distanţa din care să alegi. Totuşi, ca să studiezi online cu succes, ai nevoie de organizare ca la carte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Află de mai jos câteva sfaturi pentru a studia online fără bătăi de cap:

Alege programul potrivit

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Când îţi alegi un program de studiu online, trebuie să ţii cont de mai mulţi factori. În primul rând, ai nevoie de un program care să te atragă şi să îţi trezească interesul. Mai apoi, va trebui să determini cum îţi este acesta de folos pe termen lung şi cum te va ajuta să te dezvolţi. La final, nu uita că bugetul este şi el esenţial. Cauta un program de studiu ce se mulează pe bugetul tău sau oferă burse ori programe de sponsorizare.

Cu certificare sau fără?

Cursurile online se împart în mai multe categorii. Unele dintre ele îţi oferă o diplomă de participare, altele se încheie cu un examen şi o certificare, iar altele te pot ajuta chiar să obţii o diplomă de licenţă sau masterat.

Când alegi un curs online, citeşte neapărat detalii despre programa acestuia, dar şi despre certificarea oferită. Bineînţeles, există cursuri ce nu oferă niciun fel de certificare, însă îţi pot oferi informaţii extrem de utile, care să te ajute real să te dezvolţi pe plan personal sau profesional.

Dacă nu ştii ce fel de curs să alegi, gândeşte-te în primul rând de ce vrei să te apuci de învăţat. Spre exemplu, dacă îţi doreşti să deprinzi un skill nou, pe care să îl pui în aplicare pe cont propriu, cum ar fi o limbă străină, atunci e posibil să nu ai nevoie de o certificare. În cazul limbilor străine certificările nu vor avea nicio valoare dacă nu reuşeşti să demonstrezi că poţi comunica uşor cu vorbitorii avansaţi sau nativi.

În cazul unui curs pe care vrei să îl adaugi la CV, de care ai nevoie la job ori pentru a exercita o anumită profesie, e de preferat să cauţi o platformă ce oferă certificare.

Gândeşte pe termen lung

Nu are rost să te apuci de învăţat skilluri noi sau chiar o meserie nouă dacă nu îţi doreşti asta şi dacă nu ai niciun plan pe termen lung său scurt. Spre exemplu, de ce te-ai apuca să faci un curs de instructor de Yoga dacă acest sport nu te atrage şi nu îţi doreşti să devii antrenor? Acelaşi lucru este valabil pentru o mulţime de alte cursuri şi programe de pregătire.

Este esenţial să cauţi să înveţi lucruri care te atrag şi pe care vrei să le foloseşti ori să le aplici fie în viaţa de zi cu zi, fie în carieră.

Încearcă să gândeşti pe termen lung ca să faci cea mai bună alegere înainte de a începe un curs online. Dacă gândeşti pe termen lung ai toate şansele să optezi pentru un program care să îţi aducă beneficii pe termen lung şi să te ajute real să evoluezi.

Foloseşte o agendă

O agendă te va ajuta să îţi pui în ordine notiţele, gândurile şi ideile când vine vorba de studiu online. Vei putea să îţi notezi uşor o mulţime de informaţii utile, de la întrebări pentru profesori şi până la date ale examenelor, detalii despre proiecte ori sugestii de cărţi legate de domeniul de studiu. În plus, o agendă dedicată studiului online înseamnă că vei avea toate informaţiile necesare legate de asta într-un singur loc, astfel încât să îţi fie uşor să cauţi când ai nevoie de ceva.

Organizează-ţi un colţ de studiu

Ca să studiezi online cu succes, ai nevoie de un loc confortabil unde să îţi desfăşori activitatea. Cea mai bună soluţie este să îţi creezi un astfel de spaţiu acasă, fie în living, balcon sau dormitor, fie într-o cameră goală pe care să o transformi în birou.

Acordă atenţie sporită corpurilor de iluminat şi calităţii lumini. E o idee bună să alegi o lustră LED cu lumina caldă, care să te ajute să studiezi confortabil seară sau noaptea. Lustrele LED au avantajul de a fi uşor de instalat. În plus, găseşti lustre LED într-o mulţime de magazine de profil, dar şi online. Pentru lumina ambientala poţi înlocui lustrele LED cu banda LED.

În afară de corpurile de iluminat potrivite, vei mai avea nevoie şi de un birou, dar şi de un scaun confortabil. Optează pentru un birou suficient de spaţios, care să îţi ofere atât zona de lucru, cât şi sertare, etajere sau dulapuri pentru depozitare.

Foloseşte sfaturile de mai sus ca să transformi studiul online într-o activitate plăcută, care să îţi aducă rezultatele dorite şi să te ajute cu adevărat să te dezvolţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.