Din 1 septembrie 2024, Roxana Pintea preia funcţia de director al departamentului External Affairs în cadrul Philip Morris România. Dragoş Bucurenci, care a deţinut această funcţie timp de trei ani, a fost promovat ca Director Global External Engagement în cadrul echipei Philip Morris International de la Lausanne.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Ambiţia Philip Morris International de a construi un viitor fără fum rămâne una curajoasă şi are nevoie de oameni care să împărtăşească aceleaşi valori şi aceeaşi viziune. Roxana Pintea, cu experienţa, calităţile, energia şi dedicarea ei, va continua eforturile de succes ale echipelor anterioare. Împreună vom face paşi importanţi pe drumul către o Românie fără fum. În această călătorie, ţigările vor fi înlocuite cu produse fundamentate ştiinţific, care răspund nevoilor fumătorilor adulţi şi sunt o alternativă mai bună la continuarea fumatului. Îi mulţumesc lui Dragoş Bucurenci pentru pasiunea pe care a pus-o la temelia unei Românii fără fum şi îi urez mult succes în continuare.”, a declarat Mircea Scăunaşu, Managing Director, Philip Morris România.

Roxana Pintea are o vastă experienţă în domeniul afacerilor publice şi al relaţiilor guvernamentale. După o carieră de 13 ani în administraţia publică, a făcut trecerea către consultanţă în afaceri publice. În 2017, s-a alăturat Philip Morris România ca manager în cadrul departamentului External Affairs, funcţie pe care a ocupat-o timp de aproape şase ani. În 2023, a preluat poziţia de Head of Public Affairs, ESG and Communications în cadrul Vodafone România, unde a comunicat viziunea şi misiunea companiei către milioane de români. Din 1 septembrie 2024, Roxana Pintea revine în Philip Morris România şi va coordona echipa de External Affairs. Din poziţia de director al departamentului şi membru în echipa de management a companiei, Roxana va contribui la îndeplinirea misiunii companiei de a oferi fumătorilor adulţi dreptul de a alege informat şi de a înlocui ţigările cu produse fără fum care – deşi nu sunt lipsite de riscuri – sunt o alegere mai bună decât continuarea fumatului.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Mă bucur să revin în echipa Philip Morris România şi să contribui la construirea unei Românii fără fum, o viziune în care cred cu pasiune. Deşi am făcut paşi importanţi în această direcţie, gradul de acceptare a produselor alternative este încă destul de scăzut şi persistă, din păcate, foarte multă dezinformare şi confuzie în legătură cu aceste produse. Milioane de fumători români adulţi au dreptul să fie corect informaţi şi să aleagă în cunoştinţă de cauză alternative mai puţin nocive decât continuarea fumatului.”, a declarat Roxana Pintea, director External Affairs, Philip Morris România.

Roxana Pintea preia mandatul de la Dragoş Bucurenci, care a fost promovat ca Director Global External Engagement în cadrul echipei Philip Morris International de la Lausanne.  

„Nu îmi puteam dori un succesor mai bine pregătit, unul dintre specialiştii redutabili în public affairs din România. Mă bucur că a acceptat să revină în familia Philip Morris – ceea ce spune multe despre capacitatea acestei companii de a atrage oameni talentaţi şi pasionaţi. PMI se află în avangarda transformării fără precedent a acestei industrii, iar cu noua structură a echipei  de External Affairs, această transformare va continua să fie una de succes în România.” a declarat Dragoş Bucurenci, Director Global External Engagement, Philip Morris International.

România se află în centrul strategiei Philip Morris International (PMI) de a construi un viitor fără fum şi de a înlocui ţigările cu produse fără fum care – deşi nu sunt lipsite de riscuri – sunt o alegere mai bună decât continuarea fumatului. PMI a făcut investiţii semnificative în fabrica din Otopeni, de peste 730 de milioane de dolari, pentru transformarea acesteia dintr-o unitate de producţie pentru ţigări într-o fabrică de ultimă generaţie care produce consumabile pentru produsele fără fum dezvoltate de companie.

Philip Morris International: Pentru un viitor fără fum  

Philip Morris International (PMI) este o companie internaţională de top din industria tutunului care şi-a propus să construiască un viitor fără fum şi să îşi extindă, pe termen lung, portofoliul cu produse din afara sectorului de produse care conţin tutun sau nicotină. Portofoliul actual de produse al companiei constă, în principal, în ţigări şi produse fără fum. Din 2008, PMI a investit peste 12.5 miliarde USD pentru a dezvolta, fundamenta ştiinţific şi comercializa produse inovatoare fără fum pentru adulţii care altfel ar continua să fumeze, cu scopul de a opri complet vânzarea ţigărilor. Pentru aceasta au fost construite capacităţi de evaluare ştiinţifică de nivel mondial, în special în domeniile toxicologiei sistemelor preclinice, cercetării clinice şi comportamentale, cât şi studii ulterioare introducerii pe piaţă. În noiembrie 2022, PMI a achiziţionat Swedish Match – lider în comercializarea produselor cu nicotină pentru uz oral – şi se află astfel în fruntea companiilor care luptă pentru un viitor fără fum prin mărcile sale IQOS şi ZYN. Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din SUA a autorizat comercializarea unei versiuni a dispozitivului IQOS dezvoltat de PMI, Platforma 1, şi a consumabilelor aferente, precum şi produsului de tip snus al companiei Swedish Match, ca produs din tutun cu risc modificat (MRTP). În 30 decembrie 2023, produsele fără fum dezvoltate de PMI erau disponibile pentru vânzare în 84 de pieţe iar PMI estimează că aproximativ 20,8 milioane de adulţi din întreaga lume, au trecut deja la IQOS şi au renunţat la fumat. Produsele fără fum au reprezentat aproximativ 37% din veniturile nete totale ale PMI pentru întreg anul 2023. Cu o bază solidă şi o expertiză semnificativă în ştiinţele vieţii, în februarie 2021, PMI şi-a anunţat în februarie 2021 ambiţia de a se extinde în domeniile wellness şi de îngrijire a sănătăţii şi, prin filiala sa Vectura Fertin Pharma, îşi propune să îmbunătăţească calitatea vieţii prin furnizarea de experienţe de sănătate integrate.   

Pentru mai multe informaţii puteţi vizita  www.pmi.com şi www.pmiscience.com

(Articol susţinut de Philip Morris)

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.