Poliţia a arestat peste 200 de manifestanţi pro-palestinieni care organizaseră luni un sit-in în faţa Bursei de Valori din New York pentru a cere încetarea sprijinului SUA pentru războiul Israelului în Gaza, au anunţat autorităţile, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Manifestanţii, mulţi dintre ei aparţinând unor grupuri de activişti precum Jewish Voice for Peace, au scandat „Lăsaţi Gaza să trăiască” şi „Opriţi finanţarea genocidului” în faţa clădirii emblematice a bursei, în apropiere de Wall Street, în partea de jos a Manhattanului. niciunul dintre manifestanţi nu a pătruns în interiorul bursei, dar zeci au traversat gardul de securitate instalat de poliţie în faţa clădirii principale de pe Broad Street. Un purtător de cuvânt al poliţiei a declarat că au fost efectuate 206 arestări, fără a oferi detalii. Grupurile evreieşti implicate în proteste au declarat că au participat aproximativ 500 de manifestanţi. Bursa nu a avut niciun comentariu imediat. Protestatarii şi-au îndreptat furia împotriva contractorilor americani din domeniul apărării şi a producătorilor de arme. Alţii au scandat sloganuri împotriva atacurilor israeliene din Liban, unde Israelul susţine că poartă un război împotriva militanţilor Hezbollah susţinuţi de Iran.
Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.