Forţele ucrainene au atacat infrastructura unui aerodrom militar din regiunea Lipetsk a Rusiei şi o fabrică de explozibili din regiunea Nijni Novgorod, a declarat duminică Statul Major al Forţelor Armate din Ucraina, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Confirmarea a venit după ce oficialii ruşi şi canalele de Telegram au afirmat că Ucraina a vizat aceste regiuni într-un atac nocturn cu drone.

Statul Major ucrainean a adăugat că încă evaluează amploarea pagubelor produse.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Unităţile de apărare aeriană ruse au doborât 110 drone ucrainene deasupra ţării, a declarat Ministerul Apărării al Rusiei, inclusiv una deasupra regiunii Moscova, 43 deasupra regiunii de frontieră Kursk şi 27 deasupra regiunii sud-vestice Lipetsk.

Canalul rus de Telegram SHOT a relatat că dronele au încercat să lovească întreprinderea de stat Ya. M. Sverdlov în oraşul Dzerjinsk, regiunea Nijni Novgorod, la aproximativ 400 km est de Moscova.

Fabrica de explozibili, una dintre cele mai mari de acest tip folosite de forţele ruse în războiul pe care Moscova l-a lansat împotriva Ucrainei în februarie 2022, este supusă sancţiunilor impuse de Statele Unite şi Uniunea Europeană.

Patru pompieri au suferit răni uşoare provocate de schije în urma unui atac cu drone asupra unei zone industriale din oraşul Dzerjinsk, a declarat guvernatorul regiunii, fără a specifica ţinta atacului.

Ministerul Apărării rus a declarat pe Telegram că opt drone ucrainene au fost distruse deasupra regiunii Nijni Novgorod.

Locuitorii au raportat explozii puternice şi fum alb în zona fabricii, potrivit SHOT. Reuters nu a putut verifica independent aceste informaţii.

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a spus pe Telegram că resturi au căzut în districtul Ramenski din regiunea Moscovei, dar nu au existat pagube sau victime.

Kievul a afirmat frecvent că atacurile sale aeriene vizează infrastructura esenţială pentru eforturile de război ale Rusiei şi reprezintă un răspuns la atacurile aeriene continue ale Moscovei asupra Ucrainei. Oficialii ruşi adesea nu dezvăluie pe deplin amploarea pagubelor provocate de atacurile cu drone, în special asupra infrastructurii militare, de transport sau energetice.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.