Uraganul Oscar a ajuns pe insula Great Inagua din Bahamas şi urmează să atingă Guantanamo sau Holguin în Cuba ,duminică după-amiază, a anunţat Centrul Naţional de Uragane al SUA (NHC).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Oscar se află în prezent la aproximativ 150 mile (241,4 km) est-nord-est de Guantanamo, Cuba, cu vânturi susţinute maxime de 80 mph (130 km/h), a precizat prognozatorul din Miami. NHC estimează că Oscar se va slăbi după ce va atinge coasta de nord-est a Cubei, dar ar putea fi încă o furtună tropicală atunci când va trece la nord de Cuba târziu luni şi va traversa centrul Bahamasului marţi.

Apropierea uraganului vine în contextul în care Cuba se luptă să restabilească alimentarea cu energie electrică după cea mai gravă pană de curent din ultimii ani. Guvernul Bahamas a schimbat avertizarea de uragan pentru Insulele Turks şi Caicos într-o avertizare de furtună tropicală, a spus NHC.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Avertismentele de uragan pentru sud-estul Bahamasului, coasta de nord a provinciilor cubaneze Holguin, Guantanamo şi Las Tunas sunt încă în vigoare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.