Ucraina are mâinile legate, din cauza restricţiilor impuse folosirii împotriva teritoriului Rusiei a armamentului furnizat de către aliaţii săi din Occident, a deplâns luni, la Sofia, secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, care cere statelor membre NATO să ridice aceste restricţii, relatează Euronews.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cred că a venit momentul să reflectăm la unele dintre aceste restricţii”, a pledat el.

”Unii aliaţi au ridicat restricţiile. Alţii nu au făcut-o”, a constat el.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

”Mesajul meu este că eu cred că trebuie acum să avem în vedere aceste restricţii, pentru că, impunând prea multe restricţii, le legăm la spate o mână Forţelor armate ucrainene, pentru că ele le reduc capacitatea de a se apăra”, a declarat secretarul general al NATO.

Statele Unite, principalulu furnizor de ajjutor militar al Ucrainei, dar şi alte ţări europene - ca Germania -, au restrâns folosirea armamentului pe care-l furnizează Kievului numai pe teritoriul ucrainean, Crimeea şi Donbas.

Ele interzic atacuri cu acest armament pe teritoriul Rusiei, de frica antrenării Europei într-un război mai mare.

Secretarul de Stat american Antony Blinken aprecia însă recent, într-o vizită la Kiev, la 15 mai, că această decizie revine Ucrainei.

”Noi nu am încurajat sau favorizat atacuri în afara Ucrainei, dar în final Ucraina este cea care îşi ia deciziile cu privire la felul în care poartă acest război”, a declarat el.

Rusia ameninţă cu regularitate Occidentul împotriva oricărui atac pe teritoriul rus cu arme furnizate Ucrainei din Occident.

Unii observatori afirmă că Ucraina are nevoie de toată puetrea de foc de care dispune în vederea respingerii unui adversar mai mare, mai bine înarmat şi care are mai multe resurse.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.