Ucraina a lansat peste noapte zeci de drone vizând regiunea de vest a Rusiei Briansk şi alte regiuni, dar fără nicio pagubă raportată, au declarat duminică oficiali ruşi, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cel puţin 30 de drone au fost distruse deasupra Briansk, care se învecinează cu Ucraina, a declarat guvernatorul regiunii, Alexander Bogomaz, în aplicaţia de mesagerie Telegram.

Sistemele de apărare aeriană ale Rusiei au distrus drone şi peste regiunea Smolensk, a declarat Vasili Anohin, guvernatorul regiunii din vestul Rusiei, pe Telegram.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Nu a fost imediat clar câte drone au fost doborâte. Potrivit informaţiilor preliminare, nu au existat victime sau distrugeri în nicio regiune, au spus guvernatorii.

Oficialii ruşi nu dezvăluie adesea întreaga amploare a pagubelor cauzate de atacurile ucrainene.

A fost anunţată o alertă de raid aerian pentru regiunea Lipetsk, aflată la câteva sute de kilometri sud de Moscova, a declarat guvernatorul regiunii pe Telegram. Reuters nu a putut verifica în mod independent informaţiile.

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Ucrainei.

Kievul a spus adesea că atacurile sale în interiorul teritoriului Rusiei sunt menite să submineze efortul de război al Moscovei şi ca răspuns la atacurile aeriene necruţătoare ale Rusiei asupra infrastructurii energetice, militare şi de transport a Ucrainei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.