Ministerul Apărării din Taiwan a declarat, sâmbătă, că a detectat 41 de avioane chineze în jurul insulei, după mai multe intruziuni de la învestirea la Taipei a noului preşedinte, Lai Ching-te, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dintre aceste 41 de aeronave militare, "32 au traversat linia mediană a strâmtorii Taiwan", a precizat ministerul într-un comunicat, referindu-se la linia care desparte strâmtoarea de 180 de kilometri dintre insulă şi China continentală.

Şapte nave chineze au fost, de asemenea, detectate în jurul Taiwanului în cele 24 de ore anterioare orei 06:00. Ministerul a adăugat că a "monitorizat situaţia şi a reacţionat în consecinţă".

Incursiunea chineză în vecinătatea Taiwanului are loc după ce China a inclus pedeapsa cu moartea pentru cazuri "deosebit de grave" pentru susţinătorii "neclintiţi" ai independenţei Taiwanului, a raportat mass-media de stat.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.