Rusia dă asigurări marţi că ”nu se amestecă” în Franţa, în urma unor suspiciuni după descoperirea sâmbătă a cinci sicrie acoperite cu steagul francez la Turnul Eiffel, şi dezminte orice campanie de dezinformare vizând Jocurile Olimpice (JO) de la Paris, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Rusia nu s-a amestecat şi nu se amestecă în afacerile interne ale Franţei. Ţara noastră are priorităţi mai importante”, anunţă într-un comunicat Ambasada Rusiei la Paris.

”Ambasada Rusiei în Franţa îşi exprimă protestul ferm faţă de o nouă campanie de rusofobie declanşată în presa franceză”, adaugă ea.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Ea evocă o ”isterie” periculoasă vizând cetăţenii ruşi care se află în Franţa, inclusiv personalul ambasadei, şi îşi exprimă solidaritatea cu ”cetăţenii francezi care au făcut obiectul unei vânători de vrăjitoare numai pentru că sunt în favoarea păstrării vechilor legături de prietenie dintre ţările noastre”.

Ambasada rusă le cere autorităţilor franceze ”să pună capăt” acestei ”campanii de informaţii antiruse ”.

DEZINFORMARE VIZÂND JO

Un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a dezminţit, la rândul său, orice campanie de dezinformare vizând Jocurile Olimpice (JO) prevăzute în această vară la Paris.

El a respins drept ”calomnie pură” un raport al unui observator al Microsoft care acuză Rusia de o intensificare a acestor eforturi.

Peskov i-a asigurat pe jurnalişti că aceste acuzaţii ”nu au nimic a face cu realitatea”.

Moscova este suspectată de o serie de acte de destabilizare în Franţa, în ultimele luni, cel mai recent fiind depunerea la Turneul Eiffel, la Paris, a unor sicrie cu inscripţia ”soldaţi francezi din Ucraina”.

Trei bărbaţi suspectaţi de faptul că sunt implicaţi în acest dosar - un bulgar, un bărbat născut în Germania şi un bărbat năsuct în Ucraina - au fost prezentaţi luni în faţa unui judecător francez.

Centrul de Analiză a Ameninţărilor (MTAC), gestionat de Microsoft, a acuzat două grupări ruse de influenţare - Storm-1679 şi Storm-1099.

Ele sunt acuzate de ”semănarea fricii cu scopul de a descuraja spectatorii să asiste la Jocurile Olimpice.

MTAC se aşteaptă ca aceste activităţi ”să se intensifice” odată cu apropierea Ceremoniei de Deschidere a JO.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.