Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunţat că luptele ”intense” împotriva Hamas la Rafah, în sudul Fâşiei Gaza, unde armata israeliană desfăşoară o ofensivă terestră, sunt ”pe punctul de a se încheia”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Faza intensă a luptelor împotriva Hamas este pe punctul de a se termina. Asta nu înseamnă că războiul este pe cale să se termine, ci că războiul în faza sa intensă este pe punctul să termine la Rafh”, a anunţat duminică, într-un interviu acordat postului israelian Channel 14 Benhajamin Netanyahi.

”După sfârşitul fazei intense, vom fi în măsură să redesfăşurăm anumite forţe către nord şi o vom face, în principal în scopuri defensive, dar şi pentru a aduce locuitorii (deplasaţi) acasă”, a adăugat el.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Benjamin Netanyahu a acordat primul interviu unui post israelian de televiziune de la începutul Războiului în Fâşia Gaza, la 7 octombrie.

El a anunţat că nu va accepta niciun acird ”parţial”.

”Obictivul este recuperarea ostaticilor şi dezrădăcinarea reginului Hamas în (Fâşia) Gaza”, a declarat el.

Bombardamente israeliene au vizat duminică teritoriul palestinian devastat de peste opt luni de război.

Potrivit unor martori, obuze au ţintit estul, vestul şi centrul Rafah, în sudul enclavei.

Atacuri aeriene au ţintit oraşul Gaza (nord), iar tancuri au bombardat Tabăra de Refugiaţi Nuseirat (centru).

Avioane de luptă au desfăşurat sâmbătă raiduri împotriva a ”zeci de ţinte teroriste în Fâşia Gaza, inclusiv structuri militare şi infrastructuri”, potrivit armatei israeliene.

Zeci de mii de oameni au manifestat sâmbătă seara, denunţând modul în care este condus războiul şi cerând întoarcerea ostaticilor care se mai află în Fâşia Gaza,

În total, 116 ostatici sunt înuţi în continuare în enclavă - dintre care 41 sunt morţi - potrivit armatei israeliene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.