Guvernatorul republican statului Mississippi Tate Reeves a promulgat o lege care le interzice transsexualilor să folosească toalete care corespund identităţii lor de gen, în şcolile publice de stat, relatează NBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Textul - denumit ”Legea  securizării zonelor pentru femei în mod eficient şi responsabil” sau ”SAFER Act” - prevede ca şcolile statului să aibă toalete, vestiare şi dormitoare separate, în funcţie de sex.

Ea stabileşte că sexul este ”determinat la naştere, indiferent de fluiditatea modului în care cineva acţionează sau se simte”.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Legea - care a intrat în vigoare imediat ce a fost promulgată - este menită ”să asigure securitatea fiicelor din Mississippi”, a scris luni pe X guvernatorul republican.

”Este uimitor că America lui Joe Biden a ajuns la aşa ceva”, scrie el.

”Să fie nevoie să promovăm politici de bun simnţ care să apere spaţiile femeilor era de neimaginat în urmă cu doar câţiva ani. Dar iată unde am ajuns. Trebuie să adoptăm o lege pentru ca să apărăm femeile în toalete, surorităţi, vestiare, cabine de îmbrăcat, la duş şi altele”, adaugă el.

Contactată de NBC News, Casa Albă nu a răspuns imediat.

Directorul filialei din Mississippi  a Human Rights Campaign, cea mai mare asociaţie de apărarea drepturilor lesbienelor, gay-ilor, bisexualilor şi transsexualilor din Statele Unite, Rob Hill, denunţă noua lege drept o încercare de a ”retrage drepturi fundamentale lesbienelor, gay-ilor, bisexualilor şi transsexualilor din statul nostru”.

”Această lege nu face decât să ne îndepărteze şi mai mult, în detrimentul persoanelor LGBTQ+, care merită să fie libere şi să folosească toalete şi vestiare fără privirile indiscrete ale poliţiştilor care să scruteze torul”, subliniază el.

”Ruşine guvernatorului şi agendei urii a MAGA”, sloganul de campanie al lui Donald Trump, tună el.

Parlamentarii din North Carolina au provovcat indignarea Americii în 2016 prin adoptarea unei astfel de legi, abrogată parţial în 2017.

Alte zece state americane au adoptat măsuri prin care împiedică transsexualii să folosească toalete care corespund identităţii lor de gen, potrivit unei asociaţii de apărarea drepturilor homosexualilor, Movement Advancement Project.

Mississippi s-a alăturat luni acestor state.

În ianuarie, parlamentarii din statul Utah au adoptat o lege prin care le interzic transsexualilor să folosească toalete în şcoli şi clădiri guvernamentale.

În mai, activişti transsexuali au ”inundat” o linie de alertare la nivel de stat denunţând încălcări ale legii.

Prin mii de raportări false ei au vizat să copleşească autorităţile şi să acopere astfel plângeri reale ale populaţiei cu privire la folosirea toaletelor de către transexuali.

Legea din Mississippi care restrânge accesul transexualilor la toalete publice este unul dintre miile de proiecte de lmege împotriva lesbienelor, gay-ilor, bisexualilor şi transsexualilor iniţiate de către parlamentari conservatori în ultimii ani.

Peste 500 de astfel de proiecte de lege au fost prezentate în acest an în parlamente locale, potrivit asociaţiei American Civil Liberties Union (ACLU).

În 2021, Reeves a promulgat o lege care interzice sportivilor transsexuali să participe la competiţii care corespiund identităţii lor de gen.

În 2023, el a promulgat o lege care le interzice minorilor accesul la anumite îngrijiri medicale legate de tranziţia de gen.

Mississippi este unul dintre cele 20 de state americane conduse de către republicani care contestă prevederile Titlului al IX-lea, publicat în aprilie de Departamentul Educaţiei.

Acesta interzice, între altele, să li se impună elevilor transsexuali să nu folosească toalete şi vestiare care corespund identităţii lor de gen, în şcoli cu finanţare federală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.