Ministrul israelian al apărării Yoav Gallant a declarat marţi că se pare că Hashem Safieddine, înlocuitorul liderului ucis al Hezbollah, Sayyed Hassan Nasrallah, a fost eliminat, dar nu a dat detalii suplimentare, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Hashem Safieddine, un oficial de top al Hezbollah, era aşteptat să îi succeadă lui Nasrallah.

„Hezbollah este o organizaţie fără lider. Nasrallah a fost eliminat, înlocuitorul său a fost probabil, de asemenea, eliminat”, le-a spus Gallant ofiţerilor de la centrul militar de comandă din nord, într-un scurt fragment video distribui  de armată. „Nu există nimeni care să ia decizii, nimeni care să acţioneze”, a continuat el.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Safieddine a condus Hezbollah alături de secretarul general adjunct Naim Qassem de la asasinarea lui Nasrallah şi era de aşteptat să fie ales oficial ca următorul secretar general, deşi nu a fost făcut încă niciun anunţ oficial.

Qassem a afirmat marţi, într-o declaraţie televizată, că gruparea va alege un nou secretar general şi îl va anunţa după ce acest lucru va fi făcut.

Sâmbătă, CNN a citat o sursă de securitate libaneză potrivit căreia Hezbollah ar fi pierdut contactul cu posibilul succesor al liderului său decedat Hassan Nasrallah. Gruparea nu mai are veşti de la Hashem Safieddine de vineri, de la un atac israelian în suburbiile sudice ale Beirutului, care l-a vizat, a declarat sursa pentru CNN. Safieddine a fost şeful consiliului executiv al Hezbollah şi, până la moartea predecesorului său, a fost văzut ca unul dintre cei mai probabili moştenitori ai celui mai înalt rang al organizaţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.