Sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Galaţi s-a inundat de trei ori în ultimele două săptămâni, din cauza sistemului de evacuare a apei pluviale de pe acoperişul clădirii care refulează în subsolul clădirii. În zonele inundate funcţionează laboratoarele, greu accesibile în prezent, şi este păstrată parte din arhivă. ”O să căutăm cât mai repede o soluţie”, a transmis, marţi, preşedintele ANPM, Laurenţiu Alexandru Păştinaru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Cele trei inundaţii pe care le-au avut de gestionat, în ultimele două săptămâni, au fost cele mai mari probleme semnalate de angajaţii Agentia pentru Protectia Mediului Galati, reprezentanţilor Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului (ANPM) aflaţi, azi, în delegaţie, în judeţul Galaţi”, au anunţat, marţi, reprezentanţii ANPM, într-un comunicat de presă.

Preşedintele instituţiei, Laurenţiu Alexandru Păştinaru, a transmis că ”situaţia sediului APM Galaţi este foarte gravă, din cauza sistemului de evacuare a apei pluviale de pe acoperişul clădirii, care refulează la orice ploaie mai consistentă, în subsolul sediului, inundând laboratoarele şi chiar una din camerele care adăpostesc arhiva instituţiei”.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

”Apa a ajuns până la nivelul birourilor, aşa că oamenii nu mai pot lucra acolo din cauza mirosului de mucegai, ci şi-au mutat birourile la etaj, coborând la laboratoare doar când operează probele. O să căutăm cât mai repede o soluţie, pentru reabilitarea clădirii, ca să se rezolve şi această problemă", a afirmat Preşedintele ANPM, Laurenţiu Alexandru Păştinaru.

La rândul său, vicepreşedintele ANPM, Eugen Ioan Cozma, s-a referit la deficitul de personal.

Potrivit directorului executiv al APM Galaţi, Robert Rusu, nu mai puţin de cinci specialişti ai APM Galaţi urmează să iasă la pensie anul viitor, iar reprezentanţii agenţiei speră să îi poată înlocui cu tineri absolvenţi de specialitate, astfel încât activitatea instituţiei să nu fie afectată.

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.