China este indispensabilă pentru atingerea obiectivelor globale referitoare la climă, a declarat duminică ministrul german al Economiei, Robert Habeck, în timpul unei vizite în ţară, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Fără China nu ar fi posibil să se atingă obiectivele climatice la nivel global”, a declarat Habeck reporterilor din oraşul Hangzhou, din sudul ţării, la o zi după întâlnirea cu oficialii chinezi în capitala Beijing.

Alte probleme par să eclipseze momentan reducerea încălzirii globale, dar este o provocare cheie, aşa că este necesară consolidarea cooperării cu China în acest domeniu, a spus el.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Oficialii chinezi i-au spus lui Habeck că extind producţia de cărbune din motive de securitate, a spus ministrul.

”China importă şi cantităţi mari de gaze şi petrol şi China a văzut deja ce s-a întâmplat în Europa şi Germania în ultimii doi ani”, referindu-se la criza energetică de după invadarea Ucrainei de către Rusia.

Habeck a spus că China trebuie să găsească o alternativă sigură la cărbune.

"Nu trebuie să-i înveţi că emisiile de CO2 sunt dăunătoare pentru climă. Au asta", a spus Habeck, adăugând că o alternativă ar trebui să le permită să atingă acelaşi nivel de securitate cu mai puţine centrale electrice pe cărbune.

În timpul vizitei lui Habeck în China, sâmbătă, oficialii chinezi şi UE au declarat că au convenit să înceapă discuţiile cu privire la propunerea de impunere a tarifelor pentru vehiculele electrice de fabricaţie chinezească importate pe piaţa europeană.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.