Germania examinează posibilitatea de a relua expulzarea unor delincvenţi către Afganistan - suspendată după revenirea la putere a talibanilor în 2021 -, anunţă marţi ministrul german de Interne Nancy Faeser, în contextul în care un atac sângeros cu cuţitul la Mannheim a relansat această dezbatere, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”De mai multe luni, examinez în mod foarte intensiv (...) posibilitatea expluzării din nou către Afganistan a unor delincvenţi gravi şi unor a persoane periculoase”, a răspuns Nancy Faeser, întrebată despre acest subiect într-o conferinţă de presă privind securitatea înainte de Euro-2024.

”Este clar că persoanele care reprezintă un eventual pericol la adresa securităţii Germaniei trebuie să fie expulzate rapid”, iar de aceea ”încercăm să facem totodată tot ceea ce este posibil pentru a găsi mijloace de expulzare a criminalilor şi persoanelor periculoase atât către Siria, cât şi către Afganistan”, a anunţat ea.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Germania nu recunoaşte însă Guvernul talibanilor, care au preluat puterea cu forţa la 15 august 2021.

”O soluţie posibilă ar fi discutăm cu state vecine”, a declarat ea.

Mai multe voci, majoritatea din cadrul dreptei clasice şi naţionaliste, dar şi din Partidul Social Democrat (SPD) al cancelarului Olaf Scholz au cerut în ultimele zile o reluare a expluzărilor către această ţară, după un atac cu cuţitul comis de către un afgan în vârstă de 25 de ani, la Mannheim (sud-vest), soldat cu un mort - un poliţist în vârstă de 29 de ani care s-a interpus - şi cinci răniţi.

Presupusul agresor de la Mannheim - identificat de presă ca fiind Sulaiman Ataee - trăieşte din 2014 în Germania, este căsătorit şi are doi copii, a anunţat Poliţia din Mannheim.

El era necunoscut până în prezent poliţiei şi locuia cu familia într-un bloc-turn la Heppenheim, în landul Hesse, la aproximativ 35 de kilometri de Mannheim.

Revista Der Spiegel scrie că el a intrat în Germania ca minor neînsoţit şi a cerut azil.

Cererea i-a fost respinsă, însă a obţinut o interzicere a expulzării din cauza situaţiei securităţii în Afganistan.

El a obţinut un persmis de sejur pe o perioadă determinată, după ce s-a căsătorit în 2019 cu o germană de origine turcă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.