Fostul ministru chinez al Apărării Li Shangfu, care a fost demis în mod brutal din funcţie anul trecut - fără nicio explicaţie - a fost exclus din Partidul Comunist chinez (PCC, unic), anunţă joi televiziunea chineză de stat CCTV, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Li Shangfu ”a cauzat un mare prejudiciu cauzei Partidului, apărării naţionale, dezvoltării armatei şi imaginii oficialilor de rang înalt”, subliniază CCTV.

Ultima apariţie a lui Li Shangfu a avut loc la 29 august 2023.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

El a efectuat, cu câteva săptămâni mai înainte, o vizită în Rusia şi Belarus.

Destituirea sa a intervenit după o remaniere la conducerea unităţii armatei chineze însărcinate cu rachete strategice - nucleare.

Autorităţile chineze anunţau anul trecut că dotează această unitate cu o nouă conducere, fără să explice această schimbare.

Presa străină dezvăluia atunci o anchetă de corupţie împotriva lui Li Shangfu, care a fost comandantul acestei unităţi înainte de a deveni ministru.

Li Shangfu este ”suspectat de corupţie”, anunţă joi CCTV.

El este acuzat de faptul că a ”profitat de poziţia sa” şi ”a primit sume uriaşe de bani”, potrivit televiziunii chineze de stat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.