Aviaţia americană a efectuat lovituri împotriva mai multor baze ale grupării Stat Islamic în Siria, a anunţat sâmbătă armata SUA, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Forţele americane „au efectuat o serie de lovituri aeriene împotriva mai multor tabere ale Statului Islamic în Siria în dimineaţa zilei de 11 octombrie”, a precizat Comandamentul Central al SUA (CENTCOM) într-un comunicat publicat pe X.

„Aceste lovituri vor întrerupe capacitatea Statului Islamic de a planifica, organiza şi desfăşura atacuri împotriva Statelor Unite, a aliaţilor şi partenerilor săi, precum şi a civililor din întreaga regiune şi nu numai”, se arată în declaraţia CENTCOM.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Armata americană are aproximativ 900 de soldaţi în Siria, ca parte a coaliţiei internaţionale create în 2014 pentru a lupta împotriva grupării Statul Islamic, care a cucerit mari părţi din Irak şi Siria.

În septembrie, forţele americane au efectuat două lovituri separate în Siria, ucigând 37 de „terorişti”, inclusiv membri ai Hurras al-Din, o filială atât a Statului Islamic, cât şi a al-Qaida.

Comandamentul central al SUA a mai declarat sâmbătă că evaluarea pagubelor este în curs de desfăşurare şi „nu s-a raportat nicio victimă civilă”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.