Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti a emis, vineri, o alertă de securitate privind ameninţări care ar putea viza instituţii religioase, precum moschei, temple sau sinagogi din România, în weekendul 11-13 octombrie. Ministerul de Interne a transmis că poliţiştii, jandarmii, poliţiştii de frontieră, împreună cu partenerii instituţionali, se vor afla în stradă, o atenţie deosebită fiind acordată zonelor în care se desfăşoară ceremonii religioase, lăcaşurilor de cult şi locurilor cu public numeros, pentru siguranţa tuturor cetăţenilor. ”În prezent, SRI nu are date şi informaţii care ar putea conduce la solicitarea creşterii nivelului de alertă teroristă, dar ţinând cont totuşi de contextul internaţional de securitate şi de evenimentele religioase care se întâmplă în acest weekend, (...) va manifesta o atenţie sporită pentru prezervarea stării de securitate în România”, au precizat reprezentanţii SRI.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Ambasada SUA a fost informată despre ameninţări care ar putea viza o sinagogă, un templu sau o moschee în România, în weekendul 11-13 octombrie. Ambasada le cere cetăţenilor SUA să acorde o atenţie sporită în apropierea instituţiilor religioase din România în această perioadă”, se arată în alerta postată, vineri, pe site-ul Ambasadei SUA la Bucureşti.

Reprezentanţii ambasadei le recomandă cetăţenilor precauţie sporită, să ia în considerare evitarea instituţiilor religioase în această perioadă, să nu atragă atenţia asupra lor, să fie atenţi la ceea ce se întâmplă în jur şi să îşi revizuiască planurile personale privind siguranţa.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Ministerului Afacerilor Interne a subliniat că structurile instituţiei se vor afla la datorie, cu efective mărite, pentru asigurarea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică.

”Astfel, poliţiştii, jandarmii, poliţiştii de frontieră, împreună cu partenerii instituţionali, se vor afla în stradă, o atenţie deosebită fiind acordată zonelor în care se desfăşoară ceremonii religioase, lăcaşurilor de cult şi locurilor cu public numeros, pentru siguranţa tuturor cetăţenilor. Facem apel la persoanele care observă posibile încălcări ale legii să sesizeze structurile abilitate, prin numărul unic de urgenţă 112 sau, după caz, la cel mai apropiat echipaj al Ministerului Afacerilor Interne. Vă asigurăm că suntem permanent la datorie pentru siguranţa dumneavoastră!”, a transmis MAI.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Român de Informaţii (SRI), Ovidiu Marincea, a precizat că nu există date care ar putea duce la solicitarea creşterii nivelului de alertă teroristă.

”În prezent, SRI nu are date şi informaţii care ar putea conduce la solicitarea creşterii nivelului de alertă teroristă, dar ţinând cont totuşi de contextul internaţional de securitate şi de evenimentele religioase care se întâmplă în acest weekend, SRI, cu structurile competente şi împreună cu toate celelalte structuri şi instituţii din sistemul naţional de apărare, ordine publică şi securitate naţională, evident că va manifesta o atenţie sporită pentru prezervarea stării de securitate în România”, a declarat Marincea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.