Ministrul turc de externe Hakan Fidan se va duce în Grecia pentru a discuta şi a găsi soluţii la problemele bilaterale, inclusiv legate de zonele maritime şi spaţiul aerian, a anunţat sâmbătă preşedintele turc Tayyip Recep Erdogan, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Erdogan, care tocmai s-a întors dintr-o vizită în Serbia, a declarat că el crede că relaţiile dintre Turcia şi Grecia, între care există în mod tradiţional animozităţi, avansează spre o îmbunătăţire.

„Este important ca ambele părţi să aibă voinţa de a defini problemele, de a contura şi prezenta conţinutul acestora şi de a găsi soluţii”, a declarat Erdogan pentru presa turcă.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Vecinii Grecia şi Turcia, ambii aliaţi în NATO, dar duşmani istorici, sunt în conflict de zeci de ani cu privire la o serie de probleme, de la spaţiul aerian la jurisdicţia maritimă în estul Mediteranei şi Ciprul divizat etnic.

„Dorim de mult timp ca jurisdicţiile maritime şi spaţiului aerian să fie demarcate în conformitate cu dreptul internaţional. În calitate de ţări din regiune, nu putem spori securitatea şi stabilitatea şi nu putem reduce riscul de conflict decât prin dialog şi cooperare”, a spus Erdogan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.