Arabia Saudită a anunţat, sâmbătă, că forţele sale de securitate au respins peste 300.000 de pelerini neînregistraţi de la Mecca, cu o săptămână înainte de începerea pelerinajului anual în oraşul sfânt.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gestionarea mulţimilor la această adunare majoră s-a dovedit periculoasă în trecut, mai ales în 2015, când o busculadă s-a soldat cu aproximativ 300 de morţi.

Printre cei care au fost respinşi de la Mecca în ultimele zile se numără 153.998 de străini care au obţinut vize turistice în loc de autorizaţiile acordate de regat diferitelor ţări pe baza unor cote, potrivit agenţiei oficiale Saudi Press Agency (SPA).

De asemenea, autorităţile saudite au interceptat 171.587 de rezidenţi ai regatului care nu aveau autorizaţie pentru Hajj. Anul trecut, peste 1,8 milioane de musulmani au luat parte la hajj, potrivit cifrelor oficiale.

De sâmbăta trecută, peste 1,3 milioane de pelerini înregistraţi au sosit în Arabia Saudită pentru hajj, potrivit autorităţilor. Hajj, care începe pe 14 iunie, este unul dintre cei cinci piloni ai islamului şi trebuie să fie efectuat cel puţin o dată de către toţi musulmanii care îşi permit acest lucru.

Arabia Saudită găzduieşte cele mai sfinte sanctuare ale islamului în Mecca şi Medina, iar regatul din Golf câştigă miliarde de dolari în fiecare an din hajj şi din pelerinajele, cunoscute sub numele de Umrah, întreprinse în alte perioade ale anului.

Pelerinajele conferă, de asemenea, prestigiu monarhului saudit, al cărui titlu oficial îl include pe cel de „Custode al celor două Sfinte Moschei” de la Mecca şi Medina.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.