Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, îi felicită joi, într-o scrisoare deschisă, pe studenţii americani care au lansat o mişcarea propalestiniană în campusurile din Statele Unite care s-a extins la nivel internaţional, apreciind că au ales ”partea bună a istoriei”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest val de susţinere a Palestinei şi împotriva războiului pe care Israelul îl poartă în Fâşia Gaza împotriva mişcării islamiste palestiniene Hamas a început la jumătatea lui aprilie la Universitatea Columbia şi a cuprins numeroase universităţi, din California până în New England (nord-est) şi în sudul Americii.

Studenţii denunţă susţinerea militară a Statlor Unite a aliatului lor israelian şi cer universităţilor lor să întrerupă orice relaţie cu întreprinderi cu legături cu Israelul.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

”Dragi tineri studenţi din Statele Unite! Acesta este mesajul nostru de simpatie şi de solidaritate cu voi. Voi vă aflaţi de-acum de partea bună a istoriei”, scrie Ali Khamenei în această scrisoare semnată sâmbătă şi publicată abia joi pe site-ul său.

Iranul, care nu recunoaşte Israelul ca stat, se prezintă drept unul dintre principalii susţinători ai Hamas în Războiul din Fâşia Gaza, declanşat de un atac fără precedent, la 7 octombtie, în sudul Israelului.

”Aţi început o luptă onorabilă sub presiunea brutală a Guvernului vostru, care apără în mod deschis regimul sionist (Israelul) uzurpator şi nemilos”, scrie ayatollahul.

Contestarea din campusurile americane s-a răspândit în numeroase ţări, în Europa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.