Opt percheziţii au loc, luni, în judeţul Gorj, într-un dosar de înşelăciune în formă continuată în care angajata unei instituţii de credit este suspectată că a falsificat zeci de contracte de împrumut. Prejudiciul provocat astfel este de aproape 900.000 de lei. Trei persoane au fost reţinute.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - Cele trei persoane vizate de anchetă au fost reţinute pentru 24 de ore, în urma administrării probelor pe care anchetatorii le-au adunat în acest dosar. 
 
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank
Surse judiciare au declarat pentru News.ro că femeia este angajată a unei Case de Ajutor Reciproc (CAR), de la care a şi luat împrumuturile în baza unor acte falsificate.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj au anunţat că, luni dimineaţa, au loc opt percheziţii în localităţile Târgu Jiu, Rovinari, Băleşti, Corneşti şi Peştişani, într-un dosar de înşelăciune în formă continuată şi alte infracţiuni.
 
Anchetatorii au precizat că sunt făcute cercetări cu privire la trei persoane.
 
”Suspecta A.R., în calitate de operator ghişeu în cadrul Asociaţiei C.A.R.L. cu punct de lucru în municipiul Târgu Jiu, în cursul anului 2023, până în luna ianuarie 2024, a întocmit în fals un număr de 63 de contracte de împrumut pe numele a 53 de persoane de pe raza judeţului Gorj, folosindu-se în acest sens de documente falsificate, respectiv adeverinţe de venit, cupoane de pensie şi acte de identitate, puse la dispoziţie de către suspecţii B.R.A. şi I.V.A., modalitate prin care a indus în eroare reprezentanţii instituţiei de credit în scopul de a obţine pentru sine şi pentru ceilalţi doi suspecţi un folos patrimonial injust, fiind produs un prejudiciu în sumă de 886.050 lei”, au arătat procurorii.
 
Femeia este cercetată pentru săvârşirea, în formă continuată, a infracţiunilor de înşelăciune (63 de acte materiale), fals material în înscrisuri oficiale (139 de acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată (551 de acte materiale) şi fals informatic (63 de acte materiale). 
 
Celelalte două persoane sunt cercetate pentru complicitate la înşelăciune în formă continuată. 
 
Anchetatorii au găsit la locuinţa femeii mai multe documente falsificate.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.