Şoferul autoturismului scăpat de sub control şi o altă persoană au fost răniţi grav în accidentul soldat cu cinci morţi şi petrecut, luni dimineaţă, pe şoseaua Râmnicu Sărat, din municipiul Brăila, după ce maşina respectivă a intrat în plin într-un grup de oameni aflaţi într-o staţie de autobuz.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Brăila, Ştefan Stoian, accidentul s-a petrecut pe şoseaua Râmnicu Sărat, din municipiu. Initial, la 112 a fost anunţat un accident cu trei morţi şi mai mulţi răniţi.

La faţa locului, s-au deplasat trei autospeciale de la Serviciul de Aambulanţă Judeţean Brăila, un echipaj SMURD, un echipaj de descarcerare şi o autospecială de stingere incendii cu apă şi spumă.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Ajunşi la faţa locului, pompierii au găsit trei persoane decedate şi altele rănite grav. În cazul a doi dintre răniţii în stare foarte gravă au fost începute manevrele de resuscitare, însă fără succes, în cele din urmă şi aceştia fiind declaraţi morţi. Cei cinci decedaţi -  trei femei şi doi bărbaţi - au vârste cuprinse între 40 şi 55 de ani.

Potrivit lui Stoian, şoferul care a provocat accidentul, un tânăr de circa 27 de ani, era încarcerat, el fiind scos din maşină de către pompieri şi dus la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Brăila.

Stoian a adăugat că o altă persoană din rândul pietonilor loviţi de maşina scăpată de sub control a fost rănită, starea sa şi a şoferului care a provocat accidentul fiind gravă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Brăila, Jenel Şogor, din primele informaţii, accidentul s-a petrecut după ce un şofer de 26 - 27 de ani ar fi scăpat maşina de sub control, un Renault înmatriculat în Bucureşti, ar fi pătruns pe contrasens şi ar fi  intrat apoi într-o staţie de autobuz unde se aflau mai mulţi oameni care aşteptau autobuzul pentru a merge la serviciu. 

Accidentul a fost surprins de camerele de supraveghere din zonă, care arată că maşina, care circula cu viteză foarte mare, a intrat pe contrasens şi a ajuns apoi în staţia de autovbuz, unde a lovit mai multe persoane. Din imaginile surprinse de camerele de supraveghere se vede cum autoturismul a lovit apoi şi o persoană care mergea pe stradă, în urma impactului victima fiind izbită în plin şi trântită la pământ.

Sursa citată a adăugat că cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor producerii accidentului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.