Şase persoane care urmau să participe la festivalul de muzică Afterhills, de la Iaşi, au fost rănite, vineri după-amiază, în timpul unei furtuni violente, după ce au fost lovite de un cort în care se adăpostiseră. Numai una din cele şase persoane a fost transportată la spital, celelalte cinci refuzând acest lucru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit autorităţilor locale, în timpul furtunii violente de vineri după-amiază, din municipiul Iaşi, şase persoane care se adăpostiseră sub un cort au fost rănite după ce acesta a fost luat pe sus de vijelie.

Cinci persoane au fost rănite uşor, refuzând să fie duse la spital, însă cea de-a şasea a fost transportată la Spitalul de Neurochirurhie pentru investigaţii suplimentare.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Incidentul s-a petrecut în timpul furtunii violente din cursul după-amiezii, când oamenii care urmau să participe la festival s-au adăpostit în nişte corturi montate pe un câmp de la marginea oraşului, iar la un moment dat un cort a fost luat pe sus de vijelie lovindu-i pe cei aflaţi în zona respectivă.

Festivalul Afterhills urma să înceapă vineri după-amiază, însă deschiderea acestuia a fost amânată cu câteva ore din cauza furtunii care a durat aproximativ o jumătate de oră.

La festival participă 101 trupe şi artişti din România şi străinătate, organizatorii mizând pe participarea a câtorva zeci de mii de oameni. Evenimentul este programat să se desfăşoare trei zile, inclusiv pe timpul nopţii. Bugetul anunţat de către organizatori pentru acest festival se ridică la două milioane de euro.

Zeci de copaci s-au rupt, vineri după-amiază, la Iaşi, în timpul unei furtuni puternice, iar unul dintre arbori a căzut peste un tramvai, fără a se înregistra victime. Vijelia a durat aproximativ jumătate de oră, fiind afectate toate cartierele din municipiu.

Din cauza copacilor rupţi de vijelie, mai multe maşini au fost avariate. De asemenea, bucăţi de tencuială s-au desprins de pe pereţii unor clădiri din centrul oraşului.

Autorităţile spun că a fost una dintre cele mai violente furtuni care s-a înregistrat la Iaşi în ultimii ani.

Judeţul Iaşi a fost vineri, până la ora 16.00, sub avertizare cod portocaliu de furtună, fiind înregistrate ”intensificări ale vântului cu aspect de vijelie cu viteze ce vor depăşi la rafală 90 de kilometri la oră, frecvente descărcări electrice şi grindină de dimensiuni medii”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.