Poliţişitii fac nouă percheziţii, miercuri, în Bucureşti şi judeţele Prahova, Ilfov şi Cluj, la firme şi la persoane suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani, prin care au produs un prejudiciu de peste 3,5 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Anchetatorii vor audia, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, cinci persoane pe numele cărora au fost emise mandate de aducere, într-un dosarul în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, fapte care ar fi fost comise de către suspecţi prin intermediul a şase firme.

“Din cercetări a reieşit că, în perioada 2011 - 2016, cei în cauză ar fi creat un circuit fiscal fictiv, format din 6 firme, prin intermediul cărora ar fi înregistrat în contabilitate şi ar fi declarat operaţiuni fiscale nereale, pentru a se sustrage de la plata taxelor şi impozitelor”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Ulterior, persoanele suspectate în cauză au făcut numeroase transferuri bancare, urmate de retrageri imediate de numerar sau de rularea banilor prin mai multe conturi bancare.

Prejudiciul produs bugetului de stat a fost estimat de anchetatori la peste 3,5 milioane de lei.

Percheziţiile sunt făcute de poliţiştii de la investigarea criminalităţii economice din IPJ Prahova, însoţiţi de jandarmi. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.