Poliţiştii bucureşteni fac miercuri 29 de percheziţii în Bucureşti şi şase judeţe, la persoane suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani, după ce au înregistrat, prin firme "fantomă”, tranzacţii intracomunitare cu feroaliaje provenite din Bulgaria şi Grecia, care au fost vândute pe piaţa românească de operatori din industria metalurgică, prejudiciul produs fiind de aproximativ zece milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei Capitalei, percheziţiile au loc în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Dâmboviţa, Argeş, Hunedoara, Timiş şi Teleorman, mai multe persoane urmând să fie ridicate în baza unor mandate de aducere şi audiate la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 5.

Anchetatorii au probe că, în perioada 2013-2014, suspecţii au creat un circuit comercial fictiv, folosind mai multe firme de tip "fantomă”, administrate scriptic de persoane cu o situaţie materială precară, urmărind ca în acest fel să nu plătească taxa pe valoarea adăugată aferentă tranzacţiilor intracomunitare cu feroaliaje provenite din Bulgaria şi Grecia.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

“Feroaliajele au fost ulterior introduse pe piaţa românească, fiind vândute de către operatori din industria metalurgică”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Capitalei.

Persoanele suspectate au produs astfel un prejudiciu bugetului de stat de aproximativ 10 milioane de lei, constând în impozitul aferent veniturilor încasate, din care 2,3 milioane de lei ca urmare a evaziunii fiscale, suma totală rezultată din circuitul de “spălare a banilor” fiind de aproximativ şapte milioane de lei.

Faptele vizate în acest dosar sunt anchetate într-un doasr deschis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.