Consiliul Judeţean Argeş anunţă că, în contextul temperaturilor extrem de ridicate anunţate pentru această perioadă, sâmbătă şi duminică autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone nu vor avea voie să circule pe drumurile judeţene din Argeş în intervalul orar 10:00 – 20:00. Măsura este luată pentru „protejarea sectoarelor de drum asfaltic pe care, din cauza temperaturilor extreme din timpul zilei, se produc deformaţii majore ireversibile cu pierderea stabilităţii straturilor rutiere”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 „Având în vedere avertizările meteorologice de temperaturi extreme emise de ANM (Cod ROŞU, temperaturi de peste 37 – 41 de grade), Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri Argeş informează participanţii la trafic că se vor instituit restricţii de circulaţie pe toate drumurile judeţene din Argeş, pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone. Restricţiile se vor institui în perioada 13 – 14 iulie 2024, în intervalul orar 10:00 – 20:00” anunţă, vineri după amiaz, printr-un comunicat, Consiliul Judeţean Argeş.
Oficialii instituţiei precizează că „necesitatea instituirii acestor restricţii de circulaţie este justificată de protejarea sectoarelor de drum asfaltic pe care, din cauza temperaturilor extreme din timpul zilei, se produc deformaţii majore ireversibile cu pierderea stabilităţii straturilor rutiere”.
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank
Sunt exceptate de la restricţii mijlocele de transport de persoane; transporturile de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală; vehiculele care participă la intervenţii în caz de forţă majoră; transporturile funerare; transporturile poştale;  transporturile de echipamente de prim ajutor; transporturile care distribuie carburanţi sau mărfuri sub temperatura controlată; transporturile pentru tractări vehicule avariate; cele care distribuie apă şi hrană în zonele calamitate; maşinile companiilor de salubritate, cele care transportă  apă îmbuteliat. Fac de asemenea, excepţie transporturile de produse provenite din exploatări agricole şi cele militare implicate în exerciţii multinaţionale.
De asemenea, pe perioada restricţiilor vor fi exceptate maşinile şi utilajele Regiei de drumuri judeţene Argeş, precum şi maşinile şi utilajele aparţinând colaboratorilor acestei instituţii cu care există contracte în derulare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.