Un bărbat din judeţul Cluj, angajat al unei bănci, este cercetat într-un dosar de spălare de bani, fiind suspectat că, timp de peste cinci ani, a dat bani din conturile unor clienţi către două societăţi comerciale care aparţin unor rude ale sale. Prejudiciul calculat în cadrul anchetei până în prezent este de 800.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În perioada 2017-2022, un funcţionar bancar a creditat două societăţi comerciale, administrate de membrii familiei sale, cu sume de bani ce proveneau din conturile clienţilor instituţiei bancare ca urmare a comiterii de către funcţionarul bancar a unor infracţiuni informatice”, transmite, miercuri, Ministerul Public.
 
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank
Miercuri dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Cluj, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, au făcut patru percheziţie domiciliare, în acest dosar în care se fac cercetări pentru spălare a banilor.
 
Conform datelor furnizate de oficialii Poliţiei Cluj, cele două societăţi comerciale implicate în fraudă au obiect de activitate din domeniul industriei alimentare, producţiei de software şi închirieri de autovehicule.
 
”Suma de bani spălată, la acest moment procesual, se estimează la aproximativ 800.000 de lei, iar prejudiciul urmează a fi calculat, pe baza probelor şi documentelor care vor fi descoperite şi ridicate, în urma percheziţiilor domiciliare”, precizează reprezentanţii Poliţiei judeţene.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.