Un bărbat şi două femei din Floreşti, judeţul Cluj, sunt cercetaţi într-un dosar de înşelăciune în formă continuată, fiind suspectaţi că au obţinut ilegal sute de mii de euro de la persoane din mai multe judeţe, cărora le promiteau proiecte sau chiar lucrări în domeniul construcţiilor, fără a onora contratele. Prejudiciul reclamat iniţial a fost de 200.000 de euro, însă date din anchetă duc la ideea că prejudiciul ar putea ajunge la jumătate de milion de euro. Până în prezent, poliţiştii şi procurorii au identificat opt persoane păgubite de către cei trei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ancheta procurorilor şi poliţiştilor clujeni a început în luna septembrie a anului trecut şi vizează trei persoane din Floreşti, judeţul Cluj, suspectate de înşelăciune în formă continuată.
„În fapt, din cercetări s-a stabilit că în perioada 2018-2023, un bărbat de 48 de ani, din localitatea Floreşti, cu ajutorul a două femei de 25 şi 34, ambele din Floreşti, ar fi indus în eroare mai multe persoane, din oraşe precum Galaţi, Sibiu, Timişoara, Cluj-Napoca, Câmpulung, Covasna, respectiv Braşov şi comuna Crasna, judeţul Sălaj, sub forma unor contracte încheiate cu pretextul executării sau realizării unor proiecte pentru spaţii locative şi chiar edificarea unor imobile. Pentru încheierea contractelor de prestări servicii, aceştia s-ar fi folosit de anumite societăţi comerciale pe care le gestionau, însă ulterior ar fi folosit diverse pretexte şi amânări succesive, în ciuda sumelor solicitate şi primite pentru realizarea lucrărilor”, informează, sâmbătă, oficialii Inspectoratului de Poliţie Cluj.
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank
Prejudiciul în acest dosar este estimat la 200.000 de euro, însă pe parcursul cercetărilor au fost identificate şi alte situaţii, astfel că prejudiciul total estimat în cauză ar putea ajunge 500.000 de euro, precizează anchetatorii.
Până în prezent au fost identificate opt persoane prejudiciate de cei trei.
În urma unor percheziţii făcute anterior în municipiul Cluj-Napoca şi în localitatea Floreşti, la sediile societăţilor comerciale folosite de cei trei, au fost descoperite şi ridicate numeroase înscrisuri cu valoare probatorie. 
Bărbatul de 48 de ani se află în arest preventiv de mai multe luni. În plus, anchetatorii au dispus măsuri asigurătorii asupra unui apartament şi a trei autoturisme.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.