Legenda rock americană Bruce Springsteen a cântat în deschiderea unui miting al Kamalei Harris, joi, şi, între melodii, artistul l-a atacat dur pe Donald Trump care face campanie pentru a fi un „tiran”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Vocea clasei muncitoare şi a Americii asuprite, Bruce Springsteen este una dintre numeroasele celebrităţi mobilizate de democraţi pentru a-i îndemna pe alegători cu mai puţin de două săptămâni înainte de alegeri extrem de strânse.

„Ea face campanie pentru a fi al 47-lea preşedinte al Statelor Unite. Donald Trump face campanie pentru a fi un tiran american”, a declarat el pe scena din Clarkston, Georgia, înainte ca Barack Obama şi Kamala Harris să ia cuvântul.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Donald Trump „nu înţelege această ţară, istoria sa şi ce înseamnă să fii cu adevărat american”, a declarat starul rock, cunoscut mai ales pentru hiturile despre visul american, precum „Born in the USA”.

„Vreau un preşedinte care respectă Constituţia, care nu ameninţă marea noastră democraţie, ci vrea să o protejeze, care crede în statul de drept şi în tranziţia paşnică a puterii, care va lupta pentru dreptul femeilor de a alege şi care vrea să creeze o economie pentru clasa de mijloc de care să beneficieze toată lumea”, a mai spus el pe scenă.

„În aceste alegeri, există un singur candidat care crede în aceste principii: Kamala Harris”, a spus el mulţimii. El a cântat deja pentru Barack Obama în 2008 şi 2012.

Bruce Springsteen a cântat, joi, melodiile sale „The Promised Land”, „Land of Hope and Dreams” şi „Dancing in the Dark” în Clarkston.

În acelaşi timp, Donald Trump îşi încheia un discurs în Arizona, un alt stat care va fi decisiv în aceste alegeri urmărite de întreaga lume. „Noi suntem o groapă de gunoi. Suntem ca groapa de gunoi a lumii”, a declarat republicanul în vârstă de 78 de ani, care şi-a înăsprit constant retorica privind migraţia, reuniune după reuniune.

„Ne vom curăţa ţara şi îi vom da afară pe infractori”, a adăugat el mai târziu în acea seară, la un miting în Las Vegas, în Nevada, statul vecin cu Arizona. El şi-a reluat apoi insultele la adresa vicepreşedintei - „este extrem de incompetentă. Kamala, eşti concediată. Pleacă de aici” - şi retorica sa despre America ca fiind o ţară „ocupată” de migranţi. „5 noiembrie va fi Ziua Eliberării”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.