Christ Cornel, solistul Soundgarden şi Audioslave, a murit, miercuri noaptea, la vârsta de 52 de ani, a anunţat un reprezentant al familiei artistului, potrivit The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Potrivit reprezentantului acestuia, Brian Bumbery, Cornell se afla în Detroit în momentul în care a încetat din viaţă, iar soţia şi copilul său sunt în stare de şoc.

Familia lui Cornell a anunţat că va colabora cu autorităţile pentru a stabili care au fost cauzele decesului, dar a cerut intimitate.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Moartea cântăreţului a fost una bruscă şi neaşteptată, a mai transmis Bumbery. 

Chris Cornell a fost unul dintre cei mai îndrăgiţi solişti rock din istorie, fiind votat de cititorii revistei Guitar drept ”cel mai bun cântăreţ rock”, iar Heavy Metal's All-Time Top 100 Vocalists l-a situat pe locul 4 în top.

Revista  Rolling Stone l-a clasat pe locul 9 în topul Celor mai buni solişti din toate timpurile.

Formaţia Soundgarden a fost înfiinţată în 1984, în Seattle, de solistul şi chitaristul Chris Cornell, chitaristul Kim Thayil şi basistul Hiro Yamamoto. Doi ani mai târziu, Matt Cameron s-a alăturat trupei, iar Ben Shepherd l-a înlocuit pe Yamamoto. Debutul discografic, ”Ultramega OK”, a venit în 1988, însă grupul - unul dintre pionierii genului grunge, specific Seattle, alături de Pearl Jam, Nirvana şi Alice in Chains - a cunoscut faima mondială odată cu single-urile ”Black Hole Sun” şi ”Spoonman”, de pe albumul ”Superunknown” (1994). După o pauză de 13 ani (din 1997 până în 2010), Soundgarden a revenit pe scena muzicală, iar în 2012 a lansat cel de-al şaselea material discografic, ”King Animal”. Albumele formaţiei au fost vândute în peste 22 de milioane de copii în întreaga lume, iar postul de televiziune VH1 a clasat Soundgarden pe locul al 14-lea în topul 100 Greatest Artists of Hard Rock.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.