Visa a prevenit anul trecut 80 de milioane de tranzacţii frauduloase, în valoare de 40 de miliarde de dolari, la nivel global, datorită investiţiilor în tehnologie, inclusiv în inteligenţa artificială (AI), a declarat marţi un director de rang înalt al companiei, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În 2025, criminalitatea cibernetică va costa întreaga lume 10.500 miliarde de dolari. Dacă acesta ar fi produsul intern brut al unei naţiuni, aceasta s-ar clasa drept a treia cea mai mare economie din lume”, a declarat Charles Lobo, director regional de risc pentru Visa în Europa Centrală şi de Est, Orientul Mijlociu şi Africa pentru Reuters.

Acest lucru vine pe măsură ce sofisticarea înşelătoriilor evoluează, infractorii folosind noi abordări pentru a păcăli consumatorii şi companiile, într-o lume aflată în evoluţie digitală.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

La nivel mondial, cel mai mare procesator de plăţi din lume a investit peste 10 miliarde de dolari în ultimii cinci ani în tehnologie, inclusiv 500 de milioane de dolari în infrastructura AI şi de date pentru a proteja clienţii şi clienţii împotriva activităţilor frauduloase.

"Doar în ultimul an, cum ne-au avantajat acele investiţii? Am blocat tranzacţii frauduloase în valoare de 40 de miliarde de dolari. Sunt 80 de milioane de tranzacţii împiedicate", a declarat Lobo pentru Reuters, pe marginea unei conferinţe privind securitatea plăţilor Visa din Johannesburg, Africa de Sud. .

”Acum, în ciuda acestui fapt, încă se întâmplă multe lucruri rele”, a adăugat el.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.