Vânzătorii în lipsă de acţiuni Nvidia au obţinut profituri de aproape 5 miliarde de dolari din vânzările din ultimele trei şedinţe de tranzacţionare, potrivit companiei de analiză a datelor Ortex Technologies, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acţiunile Nvidia au scăzut cu 13% şi au pierdut 430 de miliarde de dolari din capitalizarea bursieră, din 18 iunie, când producătorul de semiconductori a devenit pentru scurt timp cea mai valoroasă companie din lume, în urma unei creşteri fulgerătoare a preţurilor titlurilor.

Vânzătorii în lipsă au câştigat luni 2,40 miliarde de dolari din scăderea de 6,6% a acţiunilor Nvidia, a spus Ortex, cel mai mare câştig într-o singură zi de la începutul analizării datelor de către Ortex Technologies, în 2019.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Unii participanţi la piaţă au atribuit declinului acţiunilor Nvidia investitorilor care renunţă ls acţiunile din sectorul AI şi se orientează spre alte sectoare, pe măsură ce 2024 se apropie de jumătate.

În ciuda scăderilor recente, optimismul în ceea ce priveşte rolul Nvidia în propulsarea boom-ului inteligenţei artificiale a condus la o creştere a acţiunilor companiei cu 145% în acest an, consemnând a doua cea mai bună performanţă în indicele S&P 500.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.