Compania de stat ucraineană Ukroboronservice şi producătorul ceh de muniţie Sellier & Bellot intenţionează să construiască o fabrică de muniţie în Ucraina, a declarat marţi premierul ucrainean Denis Şmihal, după reuniuni guvernamentale comune la Praga, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Republica Cehă a fost un susţinător major al Kievului în lupta sa de a respinge invadatorii ruşi, conducând o iniţiativă care a obţinut sute de mii de cartuşe de muniţie din întreaga lume.

"Printre alte acorduri din industria de apărare, în Ucraina va fi construită o nouă fabrică de gloanţe. Acordul a fost semnat între Sellier & Bellot şi Ukroboronservice", a spus Şmihal, fără a oferi alte detalii.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

”Acest lucru este important pentru proviziile armatei”.

Producător ceh de arme Colt CZ Group, care a achiziţionat Sellier & Bellot în acest an, a declarat că va furniza echipamente pentru a produce muniţie de calibru mic, ca parte a proiectului.

O altă unitate a Colt CZ, Ceska Zbrojovka, a semnat, de asemenea, un acord de transfer de tehnologie pentru puştile sale CZ BREN 2 care urmează să fie construite în Ucraina, finalizând planurile anterioare.

Şmihal a declarat că Ucraina a primit primele 50.000 de obuze dintr-o iniţiativa cehă lansată la începutul acestui an.

Prim-ministrul ceh Petr Fiala a declarat că atragerea de muniţie ar trebui să continue şi anul viitor. Se preconizează că aproximativ jumătate de milion de obuze de artilerie vor fi livrate în acest an Ucrainei de la unitatea cehă, care foloseşte contribuţiile statelor şi aliaţilor NATO pentru a procura muniţie în afara Europei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.