Tesla a declarat joi că va creşte probabil preţurile în Europa ale vehiculului său Model 3, de la 1 iulie, după ce Uniunea Europeană a declarat că va impune tarife provizorii mai mari pentru maşinile electrice importate din China, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Anticipăm că va fi nevoie să creştem preţurile pentru vehiculele Model 3 începând cu 1 iulie 2024. Acest lucru este determinat de taxele suplimentare de import care ar putea fi impuse vehiculelor electrice fabricate în China şi vândute în UE”, se arată într-o notificare de pe site-ul Tesla.

Compania nu a dezvăluit cu cât intenţionează să majoreze preţul Model 3 pentru Europa în acest moment.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Comisia Europeană a declarat săptămâna aceasta că creşte tarifele la maşinile importate din China în blocul celor 27 de ţări.

Taxele mai mari sunt rezultatul unei anchete a UE în sectorul vehiculelor electrice din China, care a concluzionat că lanţul valoric al vehiculelor electrice cu baterii din China ”beneficiază de subvenţii neloiale”.

Aceste taxe provizorii vor intra în vigoare din 4 iulie, dacă UE nu ajunge la o soluţie cu autorităţile chineze. Aşa-numitele măsuri definitive vor fi implementate la patru luni după aceasta.

Vehiculele electrice chinezeşti se vor confrunta cu tarife de până la 38,1%.

În timp ce unii producători de vehicule electrice au fost informate despre taxe specifice, Tesla nu a primit încă taxa exactă pe care va trebui să o plătească pentru maşinile pe care le produce în China şi le importă în UE.

Comisia a spus în această etapă că Tesla ”poate primi un nivel al taxei calculat individual”.

Shanghai găzduieşte una dintre cele mai mari Gigafabrici Tesla. În 2023, producătorul auto american a livrat 947.000 de vehicule din fabrica sa din Shanghai, 600.000 fiind destinate pieţei chineze, iar restul exportate, potrivit presei de stat chineze.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.