CEO-ul JPMorgan Chase, Jamie Dimon, a emis vineri un alt avertisment cu privire la inflaţie, în ciuda semnelor recente de atenuare a presiunilor preţurilor, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Au fost unele progrese în reducerea inflaţiei, dar există încă mai multe forţe inflaţioniste în faţa noastră: deficite fiscale mari, nevoi de infrastructură, restructurarea comerţului şi remilitarizarea lumii. Prin urmare, inflaţia şi ratele dobânzilor pot rămâne mai ridicate decât se aşteaptă piaţa”, a spus Dimon într-un comunicat publicat odată cu rezultatele financiare trimestriale ale băncii.

Comentariile sale au venit după ce datele din această săptămână au arătat că rata lunară a inflaţiei din SUA a scăzut în iunie pentru prima dată în mai bine de patru ani, ceea ce a alimentat pariurile că Rezerva Federală ar putea reduce dobânzile în curând.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Indicele preţurilor de consum, o măsură amplă a costurilor pentru bunuri şi servicii în economia SUA, a scăzut cu 0,1% în iunie faţă de mai, ducând rata inflaţiei pe 12 luni la 3%, în jurul celui mai scăzut nivel din ultimii trei ani.

La începutul acestei săptămâni, preşedintele Fed, Jerome Powell, şi-a exprimat îngrijorarea că menţinerea ratelor dobânzilor prea ridicate pentru prea mult timp ar putea pune în pericol creşterea economică, sugerând că reducerile dobânzilor ar putea fi la orizont atâta timp cât inflaţia continuă să arate progrese.

Dimon s-a alăturat multor economişti pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la creşterea datoriei şi a deficitelor SUA.

Guvernul federal a cheltuit până acum cu 855 de miliarde de dolari mai mult decât a încasat în anul fiscal 2024. Pentru anul fiscal 2023, cheltuielile cu deficitul guvernului au ajuns la 1.700 miliarde de dolari.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.