Salonul auto anual de la Geneva, Elveţia, se va încheia definitiv, după mai bine de un secol, din cauza scăderii interesului şi a unui mediu de piaţă sificil, au declarat vineri organizatorii, citaţi de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Organizat pentru prima dată în 1905, Salonul Auto Internaţional de la Geneva a fost o ocazie pentru lansările de noi vehicule, în principal în Europa, atrăgând cel puţin 120 de expozanţi la apogeul său.

În ultimii ani, evenimentul de la Geneva a trebuit să concureze cu saloane auro mai mari şi mai populare, din Munchen şi Beijing.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Alexandre de Senarclens, preşedintele Comité permanent du Salon International de l'Automobile Foundation - care organizează spectacolul - a calificat decizia de a întrerupe evenimentul drept ”extrem de regretabilă”.

”Totuşi, trebuie spus că lipsa de interes manifestată de producători pentru Salonul de la Geneva, într-un context industrial dificil, concurenţa saloanelor de la Paris şi Munchen arată, care sunt favorizate de industria lor autohtonă, şi nivelurile de investiţii necesare pentru a menţine astfel de un spectacol, sună lovitura finală pentru o ediţie viitoare”, a spus el într-un comunicat.

După patru ani de întrerupere, începând cu anularea ediţiei din 2020 din cauza pandemiei de COVID, organizatorii nu au reuşit să readucă spectacolul, după ceea ce a fost catalogat drept ”un nou început” în această primăvară.

Cea mai recentă ediţie a atras doar un singur producător auto european, Renault, alături de mai mulţi chinezi, şi a atras doar 168.000 de vizitatori, mai puţin de cei 200.000 vizaţi de eveniment.

Decizia vine ca urmare a recunoaşterii faptului că Europa condiţiile de piaţă ”nu sunt propice succesului ediţiilor viitoare”, au spus organizatorii. Cu toate acestea, ei încă plănuiesc să organizeze ediţia din Qatar a salonului auto de la Geneva, în noiembrie 2025.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.