Preţurile petrolului au crescut miercuri, susţinute de scăderea mare a stocurilor de ţiţei şi combustibili din SUA, dar au rămas aproape de cel mai redus nivel din ultimele şase săptămâni din cauza preocupărilor legate de cererea globală slabă, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu toate acestea, preţurile au întrerupt o serie de trei sesiuni consecutive de pierderi, ca urmare a reducerii stocurilor de ţiţei şi combustibili din SUA, precum şi a riscurilor tot mai mari de aprovizionare cu petrol din cauza incendiilor de vegetaţie din Canada.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent cu livrare în septembrie au crescut cu 70 de cenţi, sau cu 0,9%, până la 81,71 dolari pe baril.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Preţul ţiţeiului american West Texas Intermediate pentru septembrie a crescut cu 63 de cenţi, sau cu 0,8%, la 77,59 dolari pe baril.

Stocurile de ţiţei din SUA au scăzut cu 3,7 milioane de barili, săptămâna trecută, a spus EIA, în comparaţie cu aşteptările analiştilor dintr-un sondaj Reuters, pentru o reducere de 1,6 milioane de barili.

Stocurile de benzină din SUA au scăzut cu 5,6 milioane de barili, în comparaţie cu aşteptările analiştilor, pentru o retragere de 400.000 de barili.

Stocurile de distilate, care includ motorină şi ulei pentru încălzire, au scăzut cu 2,8 milioane de barili faţă de aşteptările pentru o creştere de 250.000 de barili, arată datele EIA.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.